Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Milánói csirkemelles rakott karfiol

Milánói csirkemelles rakott karfiol
Milánói csirkemelles rakott karfiol
120 perc / előkészület: 25 perc főzés: 50 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Milánói csirkét szerettem volna készíteni, és aztán jött a párolt rizs, karfiol,ötlete... -  ez a rakott étel született meg belőle. Két napi ebéd adag. Ahol többen étkeznek, ott egy napra lesz elég. Tálaláskor adhatunk hozzá még reszelt sajtot, és aki szereti savanyú uborkát vagy házi befőttet (sárgabarack, őszibarack, körte). Lehet a sorrend a szokásos: rizs, húsos szósz, karfiol, rizs, tejföl és sajt. Én most direkt a tetejére hagytam a karfiolrózsákat, és erre jött a tejföl és a sajt. A teteje lehetett volna pirultabb, de az illatok csábítóak voltak, a család éhes, és azt a pár perc sütést már nem bírták ki, ott álltak felettem, így ki kellett vennem a sütőből, és annak is örültem, hogy egyáltalán a tepsiben sikerült lefényképezni, mert éhesek voltak... A tányérra való tálalásig ezért nem jutottam el, de az étel finom lett, elfogyott.

hozzávalók / 5 adag

ajánlat

Kínáljunk az étel előtt finom vegyes gyümölcslevest, de ragulevest, tárkonyos levest... Amit szeret a család. Tálaláskor házilag eltett savanyúságot illetve házilag eltett befőttet kínáljunk. Adhatunk hozzá tálaláskor tejfölt, sok reszelt sajtot, füstöltet is. A hámozott paradicsom, amit az ételben felhasználunk lehet friss, édes paradicsomból, amit forró vízbe mártva, héját lehúzva (aki nem szereti, felvágva és kimagozva), csak a húsát felkockázva használja. Vagy ugyanez a módszer: saját édes paradicsom (kertünkből) lehéjazva, és magunk télire eltett üveges megoldása elővéve, ha nincs egyik se, akkor a jobb minőségű olasz konzerv paradicsom. A zöldfűszerek ennél a főzésnél nekem frissek voltak (az udvarból), de ha nincs, természetesen lehet szárított formában is. Kínáljunk házi bort, házilag eltett szörpöt, ásványvizet.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A karfiolt tisztítjuk, rózsáira szedjük, megmossuk, lecsepegtetjük és sós, köményes vízben megfőzzük.
  2. Jénaiban a mosott rizst dupla mennyiségű vízben, sóval és kevés vajjal kb. 40 perc alatt a sütőben készre pároljuk fedővel a tetején.
  3. Olajon a hagymákat, amiket vékonyra felkarikázunk vagy felkockázunk, kevés sóval puhára pároljuk.
  4. Beletesszük a felkockázott csirkemellet, fehéredésig pároljuk keverés mellett, és beletesszük a lecsópaprikát, a paradicsomot, a fűszereket, zöldfűszereket, a fejtett babot, és főzzük kb. 45 percig.
  5. Megkóstoljuk, ekkor kerül bele a felszeletelt gomba, és főzzük még kb. 10 percig, kóstolás, majd szükség szerint még ízesítjük. Ha kész, melegen tartjuk.
  6. A tepsibe rétegezzük: az alsó réteg a rizs fele, elsimítjuk a tepsi alján, rákerül a csirkemelles szósz, elterítjük, mindenhova jusson. Rákerül a a második fele a rizsnek, elegyengetjük, mindenhova jusson, erre tesszük szorosan egymás mellé a leszűrt karfiolrózsákat, bőven lelocsoljuk a tejföllel, elsimítjuk rajta, és megszórjuk bőven a reszelt sajttal (tehetünk rá füstölt sajtot).
  7. Előmelegített sütőben kb 45 perc alatt aranybarnára sütjük.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 40x30x8 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 697
elküldve: 2
receptkönyvben: 53
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva-Anyóca

Mióta szakács: 2010.07.13.
350 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

milánói rakott karfiol, rakott karfiol gombával és babbal, csirkehúsos-babos rakott karfiol

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2013-02-28 12:52

Kedves Veronika!

Igen, nagyon jól összeillő kombináció lett, és finom, elfogyott, a család szerint lehet ezt brokkoliból, kelbimbóból, és ami még lehet, finom számunkra... :)
Így majd próbálkozok ezekkel is. :)
Szép napot kívánok!

Éva-Anyóca

939
olívaolaj 2 ek
póréhagyma 1 db
lila hagyma 1 kis fej
vöröshagyma 1 kis fej
fokhagyma 4 gerezd
lecsópaprika 20 dkg
pepperoni 3 db
paradicsom 40 dkg
csirkemell filé 1 db
bazsalikom 4 tk
oregánó 4 tk
kakukkfű 3 tk
petrezselyem 4 teáskanál
zellerlevél 1 db
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
fűszerpaprika 5 teáskanál
csiperkegomba 40 dkg
fejtett bab 30 dkg
cukor 2 teáskanál
rizs 40 dkg
karfiol 2 kis fej
őrölt fűszerkömény 0 ízlés szerint
tejföl 45 dkg
trappista sajt 15 dkg