Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Milánói rizs

Milánói rizs
Milánói rizs
55 perc / előkészület: 10 perc főzés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Miért ne lehetne a milánói szószt rizzsel enni? Ugyanolyan finom, mint spagetti tésztával.:)

hozzávalók / 1 adag

ajánlat

Melegen, esetleg sajttal meghintve tálaljuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az olívaolajon megpirítjuk a rizst, felöntjük bőségesen vízzel, sót vagy ételízesítőt adunk hozzá és kb. 45 percig főzzük.
  2. Közben egy másik edényben lévő olívaolajba fokhagymát teszünk (nem hagyjuk rajta sokáig, mert megkeseredik), majd üvegesre pároljuk benne a hagymát.
  3. Utána hozzáadjuk az erőspaprikát is.
  4. A gombát rádobjuk és fedő alatt pároljuk kb. 5 percig. Miután összement, hozzáadjuk a paradicsomot, fűszereket, végül a paradicsomsűrítményt és az édesítőszert.
  5. Ha kész a szósz, egyszerűen a rizshez keverjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 13 777
elküldve: 3
receptkönyvben: 185
elkészítve: 5/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Sárgatulipán

Mióta szakács: 2011.05.08.
37 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
adag: 1 főre
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

milánói rizzsel, rizses milánói, zöldséges milánói szósz rizzsel

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

664
barnarizs 10 dkg
olívaolaj 2 ek
gomba 5 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
vöröshagyma 1 közepes db
hegyes erős paprika 1 db
paradicsom 1 kis db
görög fűszerkeverék 0 ízlés szerint
sűrített paradicsom 4 dkg
cukor 1 teáskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint