Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Milánói sertésborda mini makarónival

Milánói sertésborda mini makarónival
Milánói sertésborda mini makarónival
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (19)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A recept eredete:menzai MILÁNÓI MAKARÓNI :) Ágicámtól :)

hozzávalók / 4 adag

A paradicsomos makarónihoz

A rántott sertésbordához

ajánlat

Roset, vagy vörösbort ajánlok.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az olajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, rátesszük a felszeletelt gombát, felöntjük a paradicsompürével, kevés cukorral, valamint sóval, borssal, oregánóval és bazsalikommal készre főzzük.
  2. Kifőzzük a tésztát "al dente" módon - nem teljesen puhára.
  3. A kifőtt tésztát összekeverjük a paradicsomos mártással, és pár percig együtt tovább főzzük. (Nem kell megijedni, ha a mártás eleinte több, de a tészta felszívja.) Minél mártásosabb, annál finomabb.
  4. Elkészítjük a rántott hússzeleteket hagyományos módon.
  5. Az elkészült milánói tésztát rántott sertésbordával tálaljuk, és ízlés szerinti reszelt sajttal megszórjuk.
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 15 541
elküldve: 3
receptkönyvben: 284
elkészítve: 17/23
Facebookon megjelent: -

szakács

Ágicámdrágám

Mióta szakács: 2011.11.27.
31 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
receptverseny: Barilla receptverseny
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
konyhatechnológia: rántott ételek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

milánói sertésborda, rántott sertésszelet paradicsomos makarónival, milánói sertésszelet

Hozzászólások (19)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

2VerAgi2
Ágicámdrágám / 2VerAgi2 Mon, 2014-10-27 10:25

Kedves Lilatime :)
Ez a Barillanak a mini makarónija. Szerintem minden nagyobb üzletláncban / Tesco,CBA,Spar,stb. kapható.:)

butapék
butapék Wed, 2014-01-15 14:46

Azt hiszem melike posztja akaratlanul is de igazat adott azoknak, akik állítják, hogy a Milánói sertésborda (=rántott hús milánói makarónival) egy régóta ismert és kedvelt fogás a magyar gasztronómiában, tehát az "eredetiség" kritáriumát, ami ugye a verseny-kihívás sarkalatos pontja volt, meg sem szellenti.

melike0106
melike0106 Wed, 2014-01-01 20:48

Nagyon köszönöm a recept feltöltését! A párom munkahelyén így készítik,és már régóta szerettem volna elkészíteni a milánóit paradicsomszósszal,de nem tudtam hogy kell,és a bolti alappal valahogy nem az "igazi".Elmentve a receptkönyvembe:-) és Boldog Új Évet kívánok!!!

2VerAgi2
Ágicámdrágám / 2VerAgi2 Thu, 2013-12-26 09:56

Soha nem étkeztem sem kórházi,sem iskolai menzán. Igy nem volt szerencsém találkozni ezzel a fajta milánói makarónival.Amikor a receptet feltettem semmit nem akartam magam ötletének tulajdonítani,csak egyszerűen jött,mivel a gyerekek szerették a milánóit a férjem meg a rántott húst..... Nem értem,ha a Nosalty nem szólt,akkor egyesek miért csinálnak ebből ekkora problémát.Csináljátok meg és akkor lehet kritizálni!

aantee
aantee / aantee Wed, 2013-12-25 23:46

Sajnálom, ha lelombozódtál a recepted eredetiségét vitató hozzászólások miatt, nekem sem estek volna jól. Viszont egy recept éppúgy szellemi tulajdon, mint egy történet. Számít, hogy mit tüntetünk fel sajátként. A nosalty is hangsúlyt helyez erre. És nem kellene másokat (és mások receptjeit) piszkálni, inkább használd fel a kritikákat, h még jobb szakács légy.

moewe
moewe Fri, 2013-12-27 00:33

A versenyszabályzat szerint eredeti, saját ötlettel kell előállni. Akár valóban nem ismerte az illető szakács ezt a receptet korábban (bár elismerem, nehéz ezt elhinni), akár igen, most már nem visszakozhat. Ne is várjátok, ti sem tennétek valószínűleg, hátha ő is lenyugszik lassan.
A Nosaltynak úgyis elsősorban a reklámról szól az egész, nem hiszem, h szűrték volna a recepteket, ami nagy butaság, de ez van.

aantee
aantee / aantee Mon, 2013-12-23 20:30

Be kell valljam, mind a munkahelyi menzánkon (egy vidéki kórházban dolgozom, szóval echte szocialista-maradvány menzára gondoljatok), mind anno az egyetemi menzán pontosan ebben a formában lehetett kapni, mint a receptben. Szóval bennem nagy nosztalgia ébredt a kép láttán, de azért ez valóban egy tömegétkeztetésben gyakran használt recept. Amivel semmi baj, a rántott húst is feltette valaki, pedig nyilván nem saját találmány az sem, csak talán kicsit az zavar többeket, hogy ez valóban nem lehet saját ötlet, mégis a leírásban ez van kiemelve.

2VerAgi2
Ágicámdrágám / 2VerAgi2 Mon, 2013-12-23 08:51

Mindenki annak gondolja,aminek akarja.Azért szeretnék látni egy menzát,ahol rántott hússal kínálják a milánóit. Valaki tisztában van azzal,hogy milyen az igazi milánói makaróni ??????

csinibaba1
csinibaba1 Sun, 2013-12-22 23:12

Berus kritikája annyiban jogos, h ez az étel még a menzákon is (az éttermekben meg pláne) évtizedek óta sláger, szóval saját ötletként feltüntetni kissé meredek...

moewe
moewe Thu, 2013-12-19 12:19

Igazából ez annyira magyar étel, hogy eredetileg klasszikus olasz fogás. :)

berus
berus / berus Wed, 2012-12-05 16:12

Ezt nem te találtad ki. Ez egy hagyományos Magyar étel.......,.-.

2VerAgi2
Ágicámdrágám / 2VerAgi2 Sat, 2012-01-14 15:55

A beküldött receptben én "MUTTI" olasz paradicsompürével készítettem el./ Passata de pomodore/de ez most kimaradt a felsorolásból és csak sima paradicsompüré szerepel.

980
makaróni 50 dkg
konzerv paradicsom 100 dkg
gomba 50 dkg
vöröshagyma 1 kis fej
olívaolaj 2 ek
bazsalikom 0 ízlés szerint
oregánó 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
cukor 1 késhegynyi
sertésborda 80 dkg
sajt 15 dkg
olívaolaj 1 ek