Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Milk bread, a japán kalács

Milk bread, a japán kalács
Milk bread, a japán kalács
70 perc / előkészület: 45 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az utóbbi idők legnagyobb sztárja a közösségi oldalakon, a japán milk bread.
Állaga a legpuhább, legfoszlósabb kalácsainkat idézi, viszont elkészítése valamivel macerásabb és időigényesebb.
Egyszer azért érdemes rászánni az időt, és elkészíteni, megéri;)

hozzávalók / 12 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy serpenyőben alacsony lángon csomómentesre keverünk 45 g kenyérlisztet a vízzel, majd egy spatula segítségével addig keverjük, míg be nem sűrűsödik. Hagyjuk picit lehűlni, majd a hűtőben minimum 6 órát pihentetjük. Ha letelt az idő, kivesszük a hűtőből, és hagyjuk szobahőmérsékletűre melegedni.
  2. Egy tálban elkeverjük a száraz alapanyagokat (a megmaradt kenyérlisztet, cukrot, tejport és az instant élesztőt), majd hozzáadunk egy felvert tojást és 2 dl langyos tejet.
  3. Elkezdjük összegyúrni, majd félidőben hozzáadjuk a puha vajat, a szobahőmérsékletű lisztes keveréket, végül sima állagú tésztát gyúrunk. Lefedve, 1 órát kelesztjük.
  4. Az idő leteltével lisztes felületen átgyúrjuk, majd 6 egyenlő részre osztjuk, és további 20 percig kelesztjük.
  5. A gombócokat finoman kinyújtjuk, a két végét felhajtjuk, majd még egyszer félbehajtjuk, végül feltekerjük.
  6. 3 db tekercset egy kenyérformába helyezünk, szorosan egymás mellé, és lefedve 30 percig kelesztjük. (A maradék 3 gombócot másik kenyérformába tesszük.)
  7. Végül egy tojássárgáját elkeverjünk egy kevés tejjel, egy ecsettel megkenjük a bucik tetejét, és 180 fokon 25 percig sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 15x25 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 836
elküldve: 0
receptkönyvben: 64
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
1193 recept

receptjellemzők

konyha: japán
mikor: mindig, reggeli, tízórai
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

házi kalács

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Szeva50
Szeva / Szeva50 Fri, 2019-02-01 19:04

Ez egyáltalán nem macerás, és nem is tart tovább az elkészítése. A honlapon van már jó pár recept a Tang zhong-gal készült kelttésztákból. Az 1. pontban leírtak = Tang zhong, ami kifejezetten jót tesz a tészta állagának.

266
kenyérliszt BL80 645 g
víz 2 dl
cukor 50 g
1 tk
tejpor 1 teáskanál
instant élesztő 1 tasak (7 gr)
tojás 1 db
tej 2.5 dl
vaj 50 g
tojássárgája 1 db