Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mimosa-torta – narancsos-mandulás finomság

Mimosa-torta – narancsos-mandulás finomság
Mimosa-torta – narancsos-mandulás finomság
80 perc / előkészület: 40 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a 300. receptem az oldalon! Éljen, éljen, éljen! Ünnepeljetek velem, és készítsétek el ezt a mimosa-koktél által ihletett tortát. Sajnos nem én találtam ki, itt az eredeti recept, de ebben több, mint egy kiló cukor van, én ezt lecsökkentettem jelentősen, és láss csodát, így is működik, sőt, mi több, szerintem még finomabb! Boldog tortakészítést!

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A mázhoz

A krémhez

ajánlat

Felnőtt szülinapra nagyszerű ajándék, gyerekeknek prosecco helyett narancslével készítsük el.

Szólj hozzá!

elkészítés

A tésztaalap készítése

  1. Melegítsük elő a sütőt 190 fokra, és vajazzunk ki két 22 cm átmérőjű, sütőpapírral bélelt aljú tortaformát.
  2. Tegyük egy nagy edénybe az előzőleg megmosott narancsokat, és engedjük fel annyi vízzel, hogy jól lepje el őket. Forraljuk fel a vizet, és főzzük egy órán keresztül a narancsokat, hogy teljesen puhuljanak meg. Közben figyeljük, ha elfőtte volna vizet, pótoljuk. Utána vegyük ki a vízből a narancsokat, és hagyjuk teljesen kihűlni őket. Ez a feladatot akár a sütisütés előtt egy nappal is elvégezhetjük.
  3. Felezzük a kihűlt narancsokat, és kanállal szedjük ki a középső részüket, ami nyersen ugye teljesen különálló ‘tartozék’ lenne. Tegyük a narancsot turmixgépbe, és pürézzük össze. Igen, a héjával együtt!
  4. Egy nagy tálban konyhai robotgéppel habosítsunk ki hat tojást és 200 g cukrot. Folyamatos keverés közben szitájuk hozzá a lisztet és a sütőport, aztán jöhet a mandulaliszt (vagy darát mandula), és végül az összepürézett narancsok.
  5. A tésztát egyenletesen osszuk el a két sütőformában, és süssük 40-50 percig őket. Menet közben cseréljük a két formát, ha egymás alatt/felett sütjük a sütialapokat, hogy egyenletesen készüljenek.
  6. A kész tortalapokat vegyük ki a sütőből, hagyjuk hűlni úgy 20 percig, majd forgassuk őket egy rácsra teljesen kihűlni.

A prosecco-s máz elkészítése

  1. Miközben sülnek a tortalapok, készítsük el a narancsos proseccomázat. Egy szószos edényben forraljuk össze a proseccot a cukorral, közben folyamatosan keverjük, míg besűrűsödik, ez kb. 5-10 percet vesz igénybe. Arra figyeljünk, ha kihűl, tovább fog sűrűsödni, és nekünk kenésre kell majd!

A prosecco-s krémhez

  1. A máz után jöhet a krémkészítés. Kézi habverővel krémesítsünk ki 300 g vajat sok-sok cukorral, egy narancs héjával és folyamatosan adagolva annyi proseccoval, amennyit felvesz.

A torta összeállítása

  1. Használjuk a két tortaalap egyenes alsó részeit a külső, krémezésre váró részeknek, így forgassuk egybe őket majd. Tehát a két felső részüket kenjük meg bőven narancsos prosecco-mázzal, és hagyjuk, hogy egy picit beszívódjon.
  2. Ha van forgatható tortatartónk egy kicsi krémet kenve a közepére, helyezzük rá az alsó tortaalapot. Kenjük meg bőven krémmel, majd fordítsuk rá a másik tésztalapot a mázos felével lefelé, és jöhet a körbekrémezés. Először az oldalán oszlassuk el a krémet, majd a tetején. Habzsákból nyomhatunk díszítést a tetejére.
  3. Egy kis frissen reszelt narancshéjat szórjunk a torta tetejére. Jól hűtsük be, és csak utána tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!
  • sütési hőfok: 190°C
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 2 620
elküldve: 0
receptkönyvben: 23
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Gréti

Mióta szakács: 2012.01.30.
309 recept

receptjellemzők

alkalom: születésnap, húsvét, Anyák napja, karácsonyi édességek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
konyhatitkok: gourmet
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: torta
kalória: átlagos
konyha: spanyol
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

Narancsos-mandulás torta, szülinapi torta, szülinapi narancsos torta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

536
narancs 2 közepes db
tojás 6 db
cukor 200 g
finomliszt 100 g
sütőpor 1 csomag
mandulaliszt 400 g
prosecco - habzóbor 200 ml
cukor 100 g
vaj 300 g
porcukor 200 g
prosecco - habzóbor 100 ml
narancshéj 1 narancsból nyert