Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mindenmentes házi csirkecomb-felvágott

Mindenmentes házi csirkecomb-felvágott
Mindenmentes házi csirkecomb-felvágott
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Végtelenül egyszerű, minden allergéntől mentes házi felvágott. Készíthető csirkemellből is, csak akkor kissé száraz lesz az elkészült felvágottunk. Ízesíteni pedig úgy, ahogy akarjuk. Rakhatunk bele apró kockára vágott színes paprikát, sajtot, egész borsot, mexikói mixet, sült csirke fűszerkeveréket, stb. Természetesen működik pulykával, sertéssel is.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A filézett csirkecombokat ledaráljuk. Én a bőrével együtt darálom. Nagyon ragacsos, szaftos lesz tőle.
  2. Mehet bele só, bors, fokhagymapor, az 1 ek olaj. Illetve minden olyan fűszer, amit szeretnénk. Alaposan keverjük el.
  3. Most csinálunk két rudat belőle. Kb. 60 cm alufóliát tépjünk le. Én duplán teszek kettőt egymásra, mert könnyen szakad egy rétegben. A massza felét halmozzuk a fóliára, és egyengessük rúd alakúra. Ne a fólia közepére halmozzuk, mert akkor nem tudjuk szépen feltekerni, hanem pár centire a fólia szélétől. Tekerjük fel a fóliát, hogy egy szép, feszes rúd legyen belőle. A fólia végeit tekerjük meg. Úgy kell kinéznie a rúdnak, mint egy szaloncukornak. :) Most ismételjük meg a massza másik felével is. Béleljünk ki sütőpapírral egy tepsit, amibe a két rúd belefér. Azért bélelem ki, mert menet közben levet enged, és ráég a tepsire. Néhány helyen szurkáljuk meg a rudakat. Tegyük a tepsibe.
  4. Melegítsük elő a sütőt 160 fokra, légkeveréses módban. Egy lábaskában tegyünk vizet a sütőbe. Légkeverés nélkül is süthető, csak akkor 180 fokra melegítsük a sütőt. A sütési idő 30 perc.
  5. Hagyjuk teljesen kihűlni a sütés végeztével, csak utána csomagoljuk ki. Én az egyik felét bedörzsöltem pirospaprikával. Ez szintén opcionális. Könnyen szeletelhető.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 996
elküldve: 0
receptkönyvben: 75
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Kenvelo

Mióta szakács: 2012.02.18.
17 recept

receptjellemzők

egyéb elnevezések

felvágott házilag, csirkesonka

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kenvelo
Kenvelo / Kenvelo Sun, 2016-10-02 14:00

Szia. Megéri kiprobàlni. Én azóta boltit nem veszek. Olcsóbb is, és tudom mi van benne. Üdv: Mariann

geniusz
geniusz Sun, 2016-10-02 13:06

Szia! Biztos, ki fogom próbálni! Köszi a receptet! Üdv: Erzsi

322
csirke felsőcomb 1 kg
0 ízlés szerint
fokhagymapor 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 1 ek