Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mindentbele húsleves

Mindentbele húsleves
Mindentbele húsleves
180 perc / előkészület: 30 perc főzés: 150 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Amikor sajnáljuk levágni a tyúkokat, mert épp jó sokat tojnak, akkor ilyen mindentbele húslevest főzök a családnak. A friss levélzöldeket nyáron a kertből, télen pedig a konyhaablakból szerzem be.

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húsokat megmossuk, és 3,5 literhideg vízben feltesszük főni.
  2. Amíg felfő, megtisztítjuk a zöldségeket.Ekkor levesszük a lángot tartalékra, hogy épp gyöngyözzön a levesünk.
  3. Mikor felfőtt a levesünk, sózzuk, és leszedjük róla a habot. S rátesszük a sárgarépát, zellert, petrezselymet és a karalábét. Levesszük a hőmérsékletet tartalékra, hogy csak szépen gyöngyözzön a levesünk.
  4. Amikor a répa már félig főtt, akkor jöhet szépen sorban a kelkáposzta, a krumpli, a petrezselyemzöld, a zellerszár és a lestyán. Teszünk bele szemesborsot, és készre főzzük.
  5. Amíg elkészül, kifőzzük a cérnametélt tésztát, elméletileg bármilyen jó, de nálunk csiga csak a tyúkhúslevesbe jár, mert az úgy az igazi! :-)
  6. Ha kész leszűrjük, és tálaljuk.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 6 279
elküldve: 1
receptkönyvben: 57
elkészítve: 3/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Móni főz

Mióta szakács: 2011.11.24.
55 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd
fogás: leves
elkészítési idő: 120 perc felett
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

húsleves gazdagon, csirkés tarjás húsleves, zöldséges húsleves

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2013-08-17 00:20

nagyon guszta leves, szeretjük a mindent bele megoldásokat, elkészítem, és cérnametélttel, valahogy az az igazi nekünk, esetleg a csigatészta,....nagyon jó ötlet, köszönöm szépen, mentve :)
Éva-Anyóca

cafika
Cafika / cafika Wed, 2012-02-08 15:04

szia Móni,
az anyósom is hasonlóan készíti a húslevest (ö paradicsomot is tesz bele, és nem cérnametélttel tálalja, hanem apró tésztával, pl.könyök..), és már én is átvettem ezt a "mindentbele" stílust, nagyon finom. Itt az olaszoknál nem vasárnap, hanem szombat a húsleves napja, így én szombatonként fözök husilevest. Egy jó ötlet, ha van otthon (maradék) parmezánsajt kemény héja, azt is bele lehet fözni, nagyon fincsi. És ha a levest tálalásnál megszórjuk reszelt parmezánnal, akkor tiszta olaszos lesz.
köszi a receptet, és nagyon guszti a kép ;-)
üdv. Évi

batane.monika
Móni főz / batane.monika Wed, 2012-02-08 15:50

Köszönöm szépen, s ezt a parmezános ötletet kipróbálom, de nálunk a paradicsom nem lesz nyerő, mer a férjem aleriás rá sajnos:-( így vagy kihagyom a paradicsomot vagy eszik ő is levest

438
sertéstarja 50 dkg
csirke 70 dkg
sárgarépa 3 db
fehérrépa 3 db
karalábé 1 db
zeller 1 db
kelkáposzta 0.25 db
burgonya 2 db
vöröshagyma 1 közepes fej
zellerlevél 2 db
petrezselyem 1 csokor
lestyán 0.5 csokor
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
cérnametélt 250 g
víz 3.5 l