Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mindentbele-leves

Mindentbele-leves
Mindentbele-leves
35 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Elhatároztam mostanában, hogy márpedig igen én egészségesen fogok élni, ezért állandóan telepakolom a a hűtőt különféle zöldségekkel, majd elégedetten tekintem meg, hogy ez egy jó hét lesz. A hét közepe fele persze rám jön, hogy jajj, de jól esne egy hamburger, pizza, palacsinta, stb. Így a kelleténél általában több zöldség halmozódik fel, mint szeretném. 

De ez a recept is pont arra jó, hogy 'főzzünk levest abból, ami a hűtőben éppen van, és nem akarjuk, hogy megrohadjon'. Ilyenkor ősszel ráadásul ez annyira jól is esik az embernek. Nekem legalábbis mindenképpen, úgyhogy élvezzük mindannyian. 

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lencsét langyos vízbe beáztatjuk előző este, de legalább 2 órára, mielőtt a levest elkezdjük csinálni.
  2. Az olajat melegítsük fel egy lábasban, majd adjuk hozzá a felkockázott vöröshagymát, és kb. 5 percig pároljuk az olajban. Eközben pucoljuk meg és kockázzuk fel a répát és a krumplit. Készítsük elő a brokkolit (én pl. kivettem a mélyhűtőből, annyira rákészültem), és felnyitottam a borsókonzervet is.
  3. Hozzáadjuk a répát, és hozzányomjuk a fokhagymát is, sózzuk, borsozzuk, és főzzük kb. 2 percig (amíg a hagyma meg nem üvegesedik), néha-néha megkevergetve.
  4. Beleöntjük az alaplevet, és felforraljuk, mielőtt hozzáadjuk a többi hozzávalót is, na de ugye nem mindegy a sorrend. Először a lencsét főzzük pár percig, majd mehet bele a krumpli, majd amikor már a répa és a krumpli még félig kemény, de már majdnem jó, mehet bele a tészta is.
  5. Ha már a tészta majdnem megfőtt, a brokkolit is hozzáadjuk. Hagyjuk, hogy rottyanjon egyet, majd beleöntjük a borsót is, de éppen csak annyi ideig, hogy megmelegedjen. Ha kell még, tovább ízesítjük, amivel tetszik (pl. kakukkfű, borsikafű, stb.), és már lehet is tálalni.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 256
elküldve: 1
receptkönyvben: 18
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Júlia

Mióta szakács: 2010.10.24.
102 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

brokkolileves, borsóleves, krumplileves

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

566
olívaolaj 2 ek
vöröshagyma 0.5 közepes db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
sárgarépa 1 közepes db
újkrumpli 200 g
fokhagyma 1 gerezd
brokkoli 150 g
zöldborsó 70 g
kagylótészta 25 g
zöldség alaplé 1.5 l
lencse 150 g