Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mindentbele saláta

Mindentbele saláta
Mindentbele saláta
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

'89 óta öntettel készítem a salátákat, sosem lesz két egyforma ízvilág. Az első saláta idején nagyon éhes lettem, és mivel imádom a hidegtálat, a majonéz alap nálam. Jött a főtt krumpli, ami köret lett volna...de nem volt mihez.
Feltét híjján "összepakoltam" mindent, és ez lett az öntet. Ami épp van otthon. Hús helyett próbáltam tonhalreszelékkel (így lehet kapni), és isteni lett!

hozzávalók / 4 adag

A salátához

Az öntethez

ajánlat

Nyáron akár egytálételnek is bőven elég, nagyon kiadós és finom! Kiadóssága miatt mi magában esszük, de készítettem már egyben sült fasírt és petrezselymes krumpli mellé is.
Érdemes kipróbálni, mert fele annyi hús és köret elég volt egyszerre.
Vegetáriánusok és fogyókúrázók is fogyaszthatják...pl. majonéz nélkül.

 
CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A salátát leveleire szedjük, alaposan megmossuk, és nagyobb laskára vágjuk. Hagyjuk szitában jól lecsöpögni. A burgonyát apróra vágva sós vízben megfőzzük, leszűrjük.
  2. A többi zöldséget is megpucoljuk, megmossuk, azokat nyersen hagyjuk.
  3. Egy mélyebb tálba öntjük a joghurtot, sót, cukrot (vagy folyékony édesítőt), az olajat, citromlét adunk hozzá ízlés szerint. A majonéz helyett mustár is finom, aki a savanykásabb ízt szereti.
  4. A fokmagymát présen átnyomjuk, a hagymát és a kaprot apróra vágjuk, és jó krémesre kikeverjük. Közben kóstolni kell!
  5. Beleöntjük a főtt krumplit, és minden egyéb hozzávalót ízlés szerint szeletelünk. (Én a húsfélét is ebbe keverem, de külön is lehet.) Olyan lesz az íze, mint a hússalátának. Mostanra már egész sűrű lesz.
  6. A sárgarépát almareszelőn belereszeljük. (Csak a színe miatt kell.)
  7. A zöldségekből picit félreteszünk díszítésnek.  
  8. 2 nagyobb vagy 4 kisebb tálba vagy mélytányérba rétegezzük: előbb az öntet, a saláta, a főtt tojás, majd újra a saláta. Kicsit a szélét is benyomkodjuk, és úgy osztjuk el, hogy a tetejére jusson a legtöbb öntet.
  9. Díszítjük a félretett zöldséggel és tojáskarikával, és kb. fél órát hűtjük. Így elkészítve, akár 2 napig is eláll, és mosogatni is kevesebbet kell! Jó étvágyat kívánok!

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 639
elküldve: 1
receptkönyvben: 89
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

judith68

Mióta szakács: 2011.07.04.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kalória: alacsony
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
kategória: saláta
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
diéta: gluténmentes
fogás: hideg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

zöldséges-joghurtos saláta, nyári tojásos-burgonyás zöldségsaláta olajos hallal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

282
fejessaláta 1 db
főtt tojás 2 db
burgonya 2 db
joghurt 340 g
napraforgó olaj 2 ek
citromlé 1 fél citromból nyert
0 ízlés szerint
cukor 1 ek
majonéz 1 ek
sárgarépa 1 db
kapor 0 ízlés szerint
fokhagyma 2 gerezd
paprika 1 közepes db
uborka 10 dkg
párizsi 10 dkg