Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mindig finom rizses csirke

Mindig finom rizses csirke
Mindig finom rizses csirke
60 perc / előkészület: 10 perc főzés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

"Mindig finom", vagyis igazából nem rontottam el még soha.:) Ezen ételeket rendszerint úgy készítik, hogy a rizst a végén a szafttal főzik össze, felöntve vízzel, hogy egyben főjön készre az étel. Na én nem! És van különbség? Biztosíthatok mindenkit, hogy nincs, csak annyi, hogy  nincs meg a rizs szétfővésének a kockázata! :)

Tipp: Apró trükk, hogy a rizsünk ne ragadjon össze, miután készre főztük, öntsük egy szűrőbe, majd öblítsük le alaposan csapvízzel, s bármi kavargatás nélkül várjunk még tisztességesen fél - háromnegyed órát, míg lecsöpög. Így lesz ehhez az ételhez tökéletes a rizsünk :)

hozzávalók / 4 adag

Húsos szaft hozzávalói

Rizs hozzávalói

ajánlat

Tipp: A szaft disznóhúsból is elkészíthető, csak akkor a szaft főzési ideje másfél óra, vagy, amíg a hús meg nem puhul.

Szólj hozzá!

elkészítés

Rizs hozzávalói:

  1. Először a rizst készítsük el, mert ennél a receptnél picit időigényesebb, mint általában.
  2. A rizst megmossuk. Teflon edénybe öntjük, hozzáadjuk az étolajat, a sót a borsot, a petrezselymet. Jól átkavarjuk, majd felöntjük dupla csésze vízzel.
  3. Nagylángon feltesszük főni, majd felforraljuk, s ha felforrt, 10 percre legkisebb lángon, fedő alatt megpároljuk.
  4. A kész rizst szűrőbe öntjük, csapvízzel átöblítjük, majd kavarás nélkül várunk fél-háromnegyed órát míg lecsöpög.

Húsos szaft hozzávalói:

  1. A hagymákat aprítsuk fel, majd az olajon pároljuk meg egy lábasban.
  2. A felkockázott csirkemellet adjuk a dinsztelt hagymához, és nagy lángon pirítsuk fehérre. Ha kifehéredett a húsunk, hozzáadhatjuk a sót, borsot, kukoricát, zöldborsót, pirospaprikát, ízlés szerint akár ételízesítőt is. Jól átkavarjuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepjen minden hozzávalót.
  3. Fél órán át pároljuk közepes lángon, néha megkavarjuk, hogy le ne égjen. Ha a leve már besűrűsödött és szaftos lesz, kavarjuk össze a rizzsel.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 300
elküldve: 0
receptkönyvben: 39
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Mimóza-Mimike

Mióta szakács: 2014.11.13.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

csirkés rizottó másképp, rizi-bizi csirkehússal, ízletes rzses hús

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Biofarkas
Biofarkas Wed, 2015-03-25 17:59

Szia! Épp csinálom a recepted, és most esett le, hogy az valószínű nem 2.5 bögre rizs, hanem 2.5 dl-es bögre. Ugye? (Mert annak a kétszerese 5 dl víz.)

1176
csirkemell filé 80 dkg
napraforgó olaj 1 dl
fehér hagyma 2 közepes db
vöröshagyma 1 közepes db
1 kávéskanál
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 1 teáskanál
csemegekukorica 230 g
zöldborsó 25 dkg
víz 3 dl
rizs 2.5 bögre
petrezselyem 0 ízlés szerint
1 kávéskanál
bors 0 ízlés szerint
víz 5 dl
napraforgó olaj 1 dl