Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Minestrone 2. - tavaszi

Minestrone 2. - tavaszi
Minestrone 2. - tavaszi
55 perc / előkészület: 30 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sok volt a zöldség a hűtőmben, de külön-külön nem volt kedvem nekilátni megcsinálni mindet, ezért úgy gondoltam, mi lenne, ha összedobnék egy kis minestronét. Igaz, hogy én spárgásról eddig még nem hallottam, de ez a leves olyan, mint nálunk a pörkölt, senki nem készíti egyformán, szóval miért ne. Így jött az ötlet. Remélem, elnyeri a teszéseteket!

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Bármilyen más zöldséget tegyünk bele bátran, általában káposztát is szoktak bele tenni, de én nem igazán szeretem.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Olívaolajon megfonnyasztjuk a hagymát és a fokhagymát (azt csak később adjuk hozzá), vigyázva, hogy meg ne barnuljon. Ezután mehetnek bele a répák és a zeller. Ha ezzel megvagyunk, mehet bele a paprika, a cukkini, az újkrumpli kis kockákban, a paradicsompüré és a friss paradicsom is, és végül a gomba.
  2. Öntsük fel vízzel, úgy, hogy csak kicsit ellepje a zöldségeket, majd alacsony lángon kezdjük el főzni, közben tegyük bele a spárgát, de a tetejét előtte vágjuk le. Túl hamar megpuhulna, és csúnyán összekoszolná levesünket. Tegyük bele a zeller szárát is egészben.
  3. Amikor már nagyjából megpuhult a gomba, tegyük a levesbe a tésztát, adjunk neki kb. 10 percet, és közben tegyük a gyöngyöző lébe a zöldborsót is.
  4. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint a levest, és teszteljük, puha-e már a tészta, de vigyázat, nehogy túlfőzzük!
  5. Ha már nem fortyog a lé, adjunk hozzá jó nagy adag friss fűszert, főleg bazsalikomot.
  6. Aki szereti, parmezánt reszelhet bele/rá, nekem most épp nem volt itthon (ilyen is ritkán fordul velem elő).

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 79 027
elküldve: 18
receptkönyvben: 629
elkészítve: 18/40
Facebookon megjelent: -

szakács

Piggy

Mióta szakács: 2011.02.27.
6 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: tavasz
vegetáriánus: vegán
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

tavaszi zöldségleves, minestrone spárgával

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

195
vöröshagyma 1 nagy fej
fokhagyma 3 gerezd
zeller 1 közepes db
sárgarépa 2 db
fehérrépa 2 db
zöldspárga 50 dkg
zöldborsó 15 dkg
passzírozott paradicsom 1 dl
paradicsom 2 db
piros kaliforniai paprika 1 db
újkrumpli 15 dkg
csiperkegomba 20 dkg
cukkini 1 nagy db
spagetti tészta 15 dkg
víz 2.5 l
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint
olívaolaj 2 ek