Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Minestrone leves Sylvia Gasztro Angyal konyhájából

Minestrone leves Sylvia Gasztro Angyal konyhájából
Minestrone leves Sylvia Gasztro Angyal konyhájából
75 perc / előkészület: 25 perc főzés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Finom zöldségleves, és a parmezán hozzá felteszi a koronát!!!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöldségeket megtisztítjuk, a cukkinit és a póréhagymát karikára, a gombát szeletekre, a sárga és fehérrépát pedig csíkokra vágjuk. (Tehetünk a levesbe bármilyen más zöldséget is pl. karalábét, kelbimbót, zellert, fejtett babot.) Összesen kb. 80 dkg vegyes zöldségre lesz szükségünk.
  2. Az apró darabokra vágott szalonnát - egy nagy fazékban - sütni kezdjük az olajon, majd rászórjuk a finomra vágott hagymát és fokhagymát, összepároljuk. Ha minden üveges, elkeverjük benne a paradicsompürét, kicsit dinszteljük.
  3. Felöntjük az alaplével vagy a leveskockás vízzel, és hozzáadjuk először a répákat, majd kb. 15 perc múlva a maradék zöldséget is. Hozzáadjuk a fűszereket: só, bors, ételízesítő, bazsalikom, oregánó, majoranna. (Friss bazsalikom még jobb ízt adhat neki.)
  4. A levest fedő alatt, kis lángon készre főzzük. Közben kifőzzük a tésztát, lereszeljük a sajtot. Tésztából apró szemű fajtát (penne, fusilli, pipette, farfalle) használjunk, sajtból kizárólag a parmezánt javasoljuk.
  5. Amikor megpuhultak a zöldségek, annyi tésztát teszünk a leveshez, hogy kellő sűrűségű legyen. A levest apróra vágott friss petrezselyemzölddel és parmezánnal megszórva tálaljuk.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 8 740
elküldve: 3
receptkönyvben: 83
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Sylvia Gasztro Angyal

Mióta szakács: 2014.04.21.
114 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: ritkán készített receptek
nehézség: könnyű
kategória: levesek
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: nyár
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

olasz zöldségleves, parmezános zöldségleves, minestrone

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

481
császárszalonna 10 dkg
olívaolaj 5 ek
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 5 gerezd
sűrített paradicsom 140 g
sárgarépa 3 db
fehérrépa 2 db
póréhagyma 0.5 db
gomba 20 dkg
cukkini 15 dkg
petrezselyem 1 csokor
alaplé 1.5 l
bazsalikom 0 ízlés szerint
oregánó 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
tészta 10 dkg
parmezán sajt 5 dkg