Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Minestrone pulykamellfilével

Minestrone pulykamellfilével
Minestrone pulykamellfilével
80 perc / előkészület: 10 perc főzés: 70 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Inkább húsevő vagyok, de gyakori olaszországi utazásaink és az itthoni remek olasz éttermeknek köszönhetően megszerettem a minestrone típusú leveseket.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Frissen őrölt színes borssal, aprított petrezselyemmel és reszelt parmezánnal tálalom. Mivel igazi "mindentbele" típusú leves, nagyon jól passzol bele a friss zöldborsó, a zöldbab, de akár cukkinit vagy karfiolt is tehetünk bele.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Megtisztítjuk, átmossuk a húst, és felkockázzuk, majd felöntjük vízzel, és feltesszük főzni. Közben átmossuk a gerslit, és a húshoz adjuk. Átmossuk a vörös lencsét, és félretesszük, majd a gombával és a burgonyával együtt adjuk a leveshez a végén (10 perc alatt mind megpuhul).
  2. Megtisztítjuk a zöldségeket, alaposan megmossuk, majd ízlés szerint feldaraboljuk, és a pucolás ütemében a főzésben lévő húshoz adjuk. Sózzuk és fűszerezzük, és kb. 1 órát főzzük.
  3. Mielőtt majdnem teljesen megpuhul a hús és a zöldség, hozzáadjuk a felkockázott burgonyát, a szeletekre vágott csiperkét és a vörös lencsét, így még kb. 10-15 alatt készre főzzük.
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 389
elküldve: 0
receptkönyvben: 5
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Juhász István

Mióta szakács: 2020.05.30.
24 recept

receptjellemzők

szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: levesek
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

zöldségleves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

489
pulykamell 1 kg
gersli 10 dkg
sárgarépa 3 közepes db
fehérrépa 2 közepes db
zeller 1 kis db
paradicsom 2 közepes db
paprika 1 közepes db
zöldpaprika 5 dkg
csiperkegomba 25 dkg
vöröslencse 10 dkg
burgonya 3 közepes db
petrezselyem 1 csokor
zellerlevél 10 db
himalája só 0 ízlés szerint
négyszínű bors 0 ízlés szerint
babérlevél 4 db
rozmaring 2 szál
bazsalikom 0 ízlés szerint
póréhagyma 1 db
fokhagyma 5 gerezd
víz 4 l