Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Minestrone spagettivel és parmezánnal

Minestrone spagettivel és parmezánnal
Minestrone spagettivel és parmezánnal
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 25 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nos ez az a leves, amit még az olaszoknál is mindenki máshogyan készíti. Régiónként mást és mást tesznek bele, vagy vesznek ki ebből a levesből. Ettem már olyat, amihez vajat használtak, olyat is, amiben nem volt hús és olyat is, amiben rizs volt belefőzve. Én így elkészítve kedvelem leginkább.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöldségeket felaprítjuk tetszés szerint.
  2. Az olívaolajon megpirítjuk a kis kockákra vágott szalonnát, hozzáadjuk az aprított hagymát, sárgarépát, szárzellert, krumplit, együtt pároljuk legalább 10 percig.
  3. Ezután felöntjük 1,5 l erős húslével (lehetőleg marhahúslével), hozzáadjuk az áttört fokhagymát, cukkinit és a kettétört spagettit (én soha nem szoktam eltörni, ennél a levesnél kivéve), majd 5 perc után a paradicsompürét, a hámozott paradicsomot és a babot.
  4. Fűszerezzük sóval, borssal, oregánóval és bazsalikommal. Lassú tűzön addig főzzük, míg a spagetti meg nem puhul. Tálaláskor jó sok parmezán sajttal megszórjuk.
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 16 949
elküldve: 9
receptkönyvben: 187
elkészítve: 20/24
Facebookon megjelent: -

szakács

Mercedes

Mióta szakács: 2011.08.22.
302 recept

receptjellemzők

szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

olasz zöldségleves, minestrone füstölt szalonnával, olaszos leves zöldségekkel

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

andilawyer
andilawyer Wed, 2013-04-24 22:05

Kedves Mercedes!

Köszönöm a receptet, ez a legfinomabb minestrone, amit ettem! Ahogy becsukott szemmel kanalaztuk a férjemmel, szinte Olaszországban éreztük magunkat!

Üdv: Andi

Kiss Mercedes
Mercedes / Kiss Mercedes Fri, 2013-04-26 17:16

Kedves Andi!Nagyon jo volt ezt olvasni,igazán örülök,hogy ennyire bevált a receptem,és köszönöm,hogy megírtad...Üdv:Mercedes

645
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 3 gerezd
sárgarépa 1 db
cukkini 1 kis db
burgonya 2 közepes db
halványító zeller 2 közepes szár
konzerv paradicsom 400 g
fehérbab 400 g
passzírozott paradicsom 4 dkg
füstölt szalonna 50 g
parmezán sajt 50 g
olívaolaj 2 ek
bazsalikom 0 ízlés szerint
oregánó 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
spagetti tészta 5 dkg
alaplé 1.5 l