Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mini beiglik

Mini beiglik
Mini beiglik
80 perc / előkészület: 60 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Amikor még a sütőiparnál dolgoztam a cukrászüzemben, ott tanultam meg elkészíteni. Azóta többször is megsütöttem. Ugyanis a férjem kedvence lett.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

ajánlat


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A darált mákot, a cukrot, vaníliás cukrot, reszelt citromhéját, a morzsát kevés tejjel összeállítjuk kenhetővé.
  2. Az élesztőt felfuttatjuk a langyos, cukros tejben. A lisztet leszitáljuk, majd a vajat, sót, cukrot, élesztőt és végül a tejport belekeverjük. Gyorsan összedolgozzuk, majd 10 felé osztjuk (előtte mérjük le a tésztát, s akkor pontosabb lesz.) 
  3. Gömbölyítjük a tésztát, majd 10 percig pihentetjük.
  4. 3-4 mm vastagra nyújtjuk a tésztákat nyújtófával, majd az ugyanannyi súlyú tölteléket rákenjük a kenőkéssel. Rúd alakúra felsodorjuk.
  5. Kétszer kenjük, és sütés előtt megszúrjuk kettő helyen a gőz miatt. Először tojásfehérjével, majd tojássárgájával kenjük meg, hogy szép márványozott legyen.
  6. 200 fokos sütőben sütjük 20 percig. 10 db lesz belőle.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30x38. cm
  • elkészítettem: 18 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 11 148
elküldve: 6
receptkönyvben: 134
elkészítve: 5/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsuzsamama56

Mióta szakács: 2013.01.20.
312 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
alkalom: húsvét, karácsonyi édességek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mákos mini bejgli, mákos és diós beigli, bejgli mákkal vagy dióval töltve

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

zsuzsamama56
Zsuzsamama56 / zsuzsamama56 Sat, 2013-03-23 17:18

Kedves noecska! Nincs itt sok sercli,ha egyszer kipróbálja,meglátja nem fog csalódni.A recept pontos, érdemes megsütni,mert jóval finomabb, az átlagos beiglinél.Ezenkíül még hozzátenném,hogy a széléig kell kenni a tölteléket,és kicsit behajtjuk,és tekerjük.Szuper! higgyen nekem.Szép napokat.

zsanett114
zsanett114 Mon, 2013-03-25 12:53

A minibeigli receptje pontatlan, pl. a sütési idő és még van más is!

noecska
noecska Sun, 2013-03-24 09:39

Kedves zsuzsamama56!
Mitől jóval finomabb? A tepsi méretű bejglit is majd a széléig kell kenni a töltelékkel és kicsit behajtani. Ez a sercli, ami ebben az esetben kettő darab. Ha 10 db bármekkora bejglit készítünk ugyanezzel a technikával - másképp nem lehet, mert kifolyik a töltelék - 20 db sercli sikeredik. Erről beszélek. Ízlés dolga, hogy ki mennyire szereti a bejglik szélét. Nálunk senki. Édes morzsává alakul a benne lévő icipici töltelékkel együtt. Később felhasználást nyer egyéb süteményeknél.
Üdv.: noecska

zsuzsamama56
Zsuzsamama56 / zsuzsamama56 Sat, 2013-03-23 17:13

Kedves Dr Sz Éva!1/2 dl tej kell. A tejport a lisztbe is beletehetjük,majd dagasztóval egyszerűbb bedagasztani.Üdv.Szép napokat.

noecska
noecska Sat, 2013-03-23 15:50

Aranyosak, de mint a Pozsonyi kiflinél, sok a töltelék nélküli sercli. Maradok a normál méretű bejgliknél.

Dr Szirovicza Éva
Dr Szirovicza Éva Fri, 2013-03-22 19:39

Nagyon gusztusosak a sütik, gratulálok! Mennyi tejben kell felfuttatni az élesztőt? A tejes élesztő mellé kell még a 7 g tejport is adni a tésztához? Szép hétvégét kívánok: Sz. Éva

1079
finomliszt 36 dkg
élesztő 2 dkg
1 csipet
margarin 9 dkg
cukor 36 g
tejpor 7 g
tojás 1 db
mák 20 dkg
cukor 20 dkg
zsemlemorzsa 5 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
citromhéj 1 citromból nyert
tej 0.5 dl