Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mini csokoládébomba

Mini csokoládébomba
Mini csokoládébomba
11 perc / előkészület: 4 perc sütés: 7 perc
receptkönyvben hozzászólások (69)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Opció az öt perces mikrós bögrés süti helyett. Bővebb sztori itt.
11 perc.
Ti-zen-egy. (!)

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Vaníliafagylalt, málnaszorbet....satöbbi...viszont ezek megnövelik a konditermi foglalatosságot....:)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először is, eldöntjük, hogy ennénk valami igazán csokisat, ami maga a bűn. :) (Pár másodperc.)
  2. Miután ezt ehatároztuk, a sütőt bekapcsoljuk, előmelegítjük 240 fokra (gázsütőn legmagasabb fokozat), valamint egy kis lábosban nem túl sok vizet felteszünk forrni. (fél perc sincs)
  3. 2 db szuffléformát kivajazunk és kakaóporral "kilisztezzük", majd ezt még egyszer megismételjük. (1 perc).
  4. A csokoládét és a vajat vízgőz fölött felolvasztjuk (2 perc). Illetve, ha nem akarunk a vízgőzzel vacakolni, (de csakis AzEszter kedvéért! :) kislábosban, nagyon kicsi lángon felolvaszthatjuk a vajat, beletördelve a csokit is (a csokit soha ne előre, mert megég, ill. a vajjal is vigyázzunk.)
  5. A csokit a vízgőzről levesszük, elkeverjük benne a cukrot, a kakaóport, a tojást, majd végül a lisztet. (1 perc.)
  6. A masszát a szuffléformákba kanalazzuk (fél perc) és 7 percig sütjük. (A kérge ezalatt megsül, de a belseje folyós marad...hm...)
  7. A szuffléformákat egy tányérra borítjuk, kicsit várunk, majd a formát a tányérhoz odaütve leemeljük a sütink tetejéről.
  • sütési hőfok: 230°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 9
össznézettség: 117 138
elküldve: 98
receptkönyvben: 2 367
elkészítve: 113/168
Facebookon megjelent: -

szakács

Juci (strawberry)

Mióta szakács: 2010.03.31.
162 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
fogás: desszert

egyéb elnevezések

csokiláva, olvadós csokoládédesszert

Hozzászólások (69)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Farkinca
Farkinca Sun, 2015-02-15 19:12

Ez valami isteni, köszi a receptet. Egyszerű és nagyszerű!!!!!!

mara001
Mara1994 / mara001 Mon, 2013-12-09 10:58

Szia! Tetszik a reccept, viszont szufléformám nincs. Lehet szív alakú, szilikon muffinformába is tenni?
Köszi!

Yuyika
Yuyika Thu, 2013-08-15 20:23

Nagyon guszta kis valami ez, de ha megengedsz egy megjegyzést: miért kell a saját recepted kiemelni egy másik ember receptjével szemben? Nekem ez egy kicsit...etikátlan? Mondom ezt amúgy úgy, hogy abszolút egyetértek veled, de szerintem aki érti, érzi az ars poetica-d, az tudni fogja anélkül is, hogy ellenpéldát hoznál fel. Csak az Igazságosság nevében... ;) persze ha ügyvéd vagy, akkor értem! :D
(nem beszólni akartam, lehet, hogy csak engem zavart...)

ribizli555
ribizli555 Sun, 2015-01-18 17:45

Kedves Yuyika:))))) A Nosalty emelte ki a receptet nem a Jucus!! Hallgatni néha arany!

Yuyika
Yuyika Fri, 2015-05-08 18:46

:D asszem valami nagy félreértés lehet itt... Tudod, a storyban említett kiemelésre (összehasonlításra) céloztam. A mondás igaz. ;)

Barborka
Barborka Mon, 2013-05-06 18:41

Kedves Juci!
Megkérdezhetem, hogy hány cm átmérőjű szufléformában sütöd őket?

Indira
Indira / Indira Sat, 2013-04-13 10:09

Vanília fagyival ez a mennyei manna kategória, ezer hála és köszönet a receptért!!! :)

Pandapötty
PM / Pandapötty Wed, 2013-01-16 15:51

Megláttam, nekiláttam, hipp-hopp megcsináltam, és elsőre jó lett!
Köszi a receptet, pont jó mindenben, tökéletes a gyors bűnbeesésre! :)

Bogica
Bogica Thu, 2012-12-13 11:37

Kedves Juci!

Nagyon tetszik a süti. Egy apró gondom van: a receptben azt írod 240 fokon kell sütni, a recept alatt 230 fokot írtál a sütési modul felett. Nem szeretném elrontani, melyik az igazi? :-)
Köszi,
Bogi

Bogica
Bogica Sun, 2012-12-23 11:18

okés, köszi :-) Atom forró lesz :-) beindítom a reaktort is :D Boldog karácsonyt! :-)

feherbeja
feherbeja Wed, 2012-12-12 17:52

Segítséget kérnék;)
Pici muffinokat sütöttem (12 darab lett), 240 fokon, hőlégkeveréssel, és nem folyik a belseje:s Figyeltem én a kérget, de nem akaródzott neki, 5 perc után meg már repedezett a teteje... így olyan félig sült állaga lett, ami hűlés után megdermedt/magábansült.
A hiba a hőfokban vagy a formában lehet, ez lenne a kérdés;)
De így is finom:D

köszi

Kynee
Kynee / Kynee Mon, 2013-12-09 06:00

Én is így jártam, bár nekem csak 6 db lett belőle. 4 percnél még folyékony volt a teteje, 5 percnél meg már túlsült. Lehet kicsi a forma, vagy az a baj h a sütőt kb. még az oroszok hagyták itt. :D Azért nem adom fel, délután újra megpróbálom. Ha meg nem sikerül azt hazudom h brownienak készült. :D

Kynee
Kynee / Kynee Thu, 2013-12-12 16:18

A sütővel lesz a gond. :( Most kicsit nyersen hagytam a tetejét, de így is félig meg van sülve belül. Na nem baj, így is fincsi. :D

strawberry
Juci (strawberry) / strawberry Mon, 2012-12-17 21:06

kérdés, hogy mennyi volt a mennyiség...mármint tészta...ez 2 adgra elég, vagyis egy normál szuffléformához. na mármost, az a magas hőfokon kb. 7 perc alatt sül meg pont jól. szerintem kicsi volt a térfogat és ahhoz sok az 5 perc. próbáld ki hőálló bögrében. :)

linababa
linababa Tue, 2012-12-11 21:48

Tökéletesen isteni!!! :) Zseniális...Nem is tudom, milyen jelzőkkel lehetne illetni, vagy mi lenne rá a jó szó. Mindenkit elbűvöltem vele! :) Kösziiii

mousse
mousse Sun, 2012-12-09 15:20

Úristen, ez elkészítve tényleg úgy néz ki, mint a fotón!!! ISTENI FINOM!!!! Nekem a dupla adaggal (mindennek a kétszeresét vettem) összesen 7 db-ot sikerült kihoznom belőle, viszont 2-nél többet nem bírtam megenni, olyan tömény :) De isteni:)

Nosalty.hu
Nosalty.hu Sun, 2012-12-09 11:30

Kedves Szakácsunk!
Tiéd lett 2012.12.08. legnézettebb receptje!
Gratulálunk!
NoSalty.hu csapata

zitrone
zitrone Sun, 2012-12-09 09:50

Sziasztok!
Nem tudom mit csináltam rosszul, de nekem brownie állaga lett. :( Mégcsak kérge sincsen, mindenhol egyenletesen van "megsülve". A sütőmben van a hiba?

Finci
Finci / Finci Sun, 2012-12-09 06:20

Isteni ez a recept! Addig olvasgattam, hogy nem hagyott éjszaka nyugodni és képes voltam hajnali 5-kor nekiállni megsütni, és tényleg nagyon gyorsan kész lett! Bourbon vanília fagyival ettem....tuti pokolra jutok érte :)

zszska
zszska Sat, 2012-12-08 21:29

Sziasztok,
anélkül is működik a recept, hogy a tojásokat külön fölvernénk?
Köszi
Zsuzska

zszska
zszska Sat, 2012-12-08 23:50

Szuper, mostantól ez lesz a kedvenc receptem csokibombára! Köszi :)

joss71
joss71 / joss71 Wed, 2012-11-21 13:33

Gyorsan veszek egy csúcs minőségű sütőt,hogy bele férjen a 11 percbe a 230 fokra való felmelegítése...

RBea
Bea- / RBea Wed, 2012-09-19 14:32

Kedves Juci!

Szuper a recepted! Ez volt az első szufflém, nagyon jól sikerült! 6 nap alatt 3-szor csináltam meg :) A kedvenc gyors desszertem lett, Te pedig a kedvenc szakácsom! :) Gratulálok a blogodhoz is!
Bea

BladesOrsi
BladesOrsi Fri, 2012-08-31 22:39

Elkészítettem, tényleg gyors és finom!
Szufléforma híján muffinsütőt használtam, így is remek lett!

Stella
Stella / Stella Sun, 2012-08-26 20:23

Ez-az Juci,Te fantasztikus vagy!
Végre megtaláltam azt a fantasztikus sütit amit egyszer egy nagyonjó étteremben ettem ,csak ott az étlapon "Ganache" -nak hívták.
Ez volt álmaim sütije ,nagyon köszi a receptet!Cuki vagy!

gazso kata
gazso kata Sat, 2012-08-11 14:41

Húúú ez nagyon gyors és nagyon finom :)) Ma szerettem volna enni valami nagyon csokisat..és ez pontosan azt adta amit vártam.

Remek!!!

kabooca
kabooca / kabooca Thu, 2011-09-15 20:27

Hűű, nekem is első szuflém, féltem tőle, de jó lett! Igaz, megkívánta a 15 percet, rájöttem hogy a tetejét kell nézni hogy az megsült-e... Köszi!!

Mikkamakka
Mikkamakka / Mikkamakka Sun, 2011-08-21 21:57

Juci, már csorog a nyálam. Ki kell, hogy próbáljam! Amúgy remek a srílusod, jókat derültem a hozzáfűzött megjegyzéseiden :)
Sajna, nekem sincs szufléformám, de rendületlenül vadászom rá (pontosabban akkor már többre :)
További remek recepteket!

ildi71
Ildi71 / ildi71 Sat, 2011-07-30 15:08

Ma megsütöttem és szuper lett. Az íze és az állaga is, ahogy a nagykönyvben meg van írva. A tojásokat én különválasztottam és a fehérjéket habbá verve kevertem a tésztába.
Köszi a receptet.

Zuzu Petasz
Zuzu Petasz / Zuzu Petasz Mon, 2011-07-18 20:11

Kedves Juci!

A sütit épp úgy ahogy leírtad, elkészítettem én is.Miután az előttem szólók tapasztalatait is figyelembe vettem már eleve dupla adagot sütöttem.Nem fogod elhinni de KEVÉS VOLT!Legközelebb még többet kell készítenem:)Megáll az ész milyen finom csodasüti ez. Málnalekvárt tettem mellé és csak ezt hallottam míg a család ette:hhhmmmmmmmm, de finom:)

dida
Ildi / dida Thu, 2011-05-12 19:08

Szia Juci!

Lehet érdekeset kérdek... Esetleg muffin sütő? :S :)
Ugyanis se hőálló csészém, se szufflé formám... Viszont mentségemre szóljon, hogy mindenem megvan itthon ehez a csodához, és azzonnal akarom! :)

U.i: Asszem megjavult a sütő is! :D (Idly voltam)

EszterHun
EszterHun Sun, 2011-04-24 16:33

Zseniális, nagyon finom és tényleg nagyon egyszerű és gyors!!!! Tökéletes nekem. Most próbáltam ki először, de nem utoljára, az tuti! A zUram is oda-vissza volt tőle! 4 kicsi porcelán kávéscsészébe osztottam el, h. minél többször rájárhassunk, és ne legyen egyszerre túl sok (a húsvéti ebéd úgyis túl sok volt ) :))) Köszönöm szépen a receptet! :)))

giuditta25
Szofika / giuditta25 Tue, 2010-11-16 22:12

Most latom, Eszter irta, hogy a fehercsokisba tejport tett. Ezt gondolom ugy kell erteni, hogy a kakaopor helyett+liszttel kell kiszorni es akkor szép feher lesz, ugye?Udv

Gargoyle
P. / Gargoyle Tue, 2010-11-16 22:44

Szia Szofika!
Igen. A fehércsokis még édesebb. És a tejport el is hagyhatod, azóta mi anélkül is kipróbáltuk már.
Puszizlak Jucikám!

giuditta25
Szofika / giuditta25 Tue, 2010-11-16 21:49

Kedves Juci!
Most csinaltam meg a szuflet. Az en sutom holegkevereses, a legmagasabb fokozata 220 fok, azon sutottem. 7 perc utan kiboritottam az egyiket es meg folyt... Gyorsan visszadugtam a masikat meg 2 percre, es szerintem igy mar pont jo lett:)) Nagyon finom, de annyira edes, hogy alig tudtam egyet megenni:))))Legkozelebb kiprobalom fehercsokival is:) Koszi a receptet, udv: Szofika

577
étcsokoládé 7 dkg
vaj 6 dkg
finomliszt 2 evőkanál
cukrozatlan kakaópor 0.5 ek
tojás 2 db
cukor 2 ek
vaj 1 g
cukrozatlan kakaópor 1 g