Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mini eper charlotte

Mini eper charlotte
Mini eper charlotte
30 perc / előkészület: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Még messze van az eperidény, de meglátva a szép mosolygós epreket, nem tudtam ellenállni nekik. Ez a finom desszert lett a végeredmény.

hozzávalók / 6 adag

A charlotte-hoz

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zselatint 10 percre hideg vízbe áztatjuk.
  2. Az epret megmossuk, tisztítjuk. Az epernek a felét vékony szeletekre vágjuk.
  3. 6 kávéscsészét fóliával kibélelünk. Az eper szeletekkel körben kibéleljük a csészét.
  4. A maradék epret pürésítjük, simára keverjük a cukorral, citromlével és mascarponéval.
  5. A zselatint kinyomkodjuk, felolvasztjuk, hozzákavarunk kb. 1-2 ek krémet, majd a maradék krémhez keverjük. Óvatosan hozzákeverjük a kemény habbá vert tejszínt.
  6. A krémet a csészékbe töltjük.
  7. A vajat felolvasztjuk. A kétféle kekszet finomra daráljuk, és elkeverjük a folyékony vajjal. Elosztjuk a csészékbe, enyhén megnyomkodjuk.
  8. A csészéket kb. 12 órára hűtőbe tesszük.
  9. Tányérra borítjuk, eperrel és amaretti keksszel díszítve tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 502
elküldve: 1
receptkönyvben: 51
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1940 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
alkalom: Anyák napja, buli receptek
szezon: bármikor
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

mascarponekrémes eper charlotte, mini eper charlotte

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

640
lapzselatin 6 db
eper 500 g
mascarpone 250 g
cukor 50 g
citromlé 4 ek
habtejszín 200 g
vaj 120 g
keksz 50 g
babapiskóta 150 g
eper 5 dkg
keksz 5 dkg