Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mini gesztenyés leveles csigák

Mini gesztenyés leveles csigák
Mini gesztenyés leveles csigák
25 perc / előkészület: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a kis desszert amilyen egyszerű, olyan finom és mutatós lett. Nagyon rövid idő alatt elkészül, de annak sem kellett több idő, hogy elfogyjon, pillanatok alatt kiürült a tálca.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Tej helyett tojással is megkenhető a teteje, akkor pirultabb lesz. De sápadtan is tökéletes az íze :) Porcukorral, édesítővel megszórható a teteje.

 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kiengedett leveles tésztát vékonyra kinyújtjuk, inkább hosszabb legyen, mint széles.
  2. A gesztenyepürére öntjük a tejet (kb. 1evőkanálnyi kivételével), hozzáadjuk a vaníliás cukrot, és a rum aromát. (Az arománál nem írtam mennyiséget, én nagyon keveset tettem bele, kb. a bolti aromának az 1/4 részét, és így lett tökéletes.)
  3. A gesztenyepürét a hozzáadott alapanyagokkal együtt villával összetörjük, fellazítjuk.
  4. Rákenjük a masszát a kinyújtott leveles tésztára, vékonyan, egyenletesen.
  5. A tésztát feltekerjük, a hosszabbik oldala felől hajtva, majd kis korongokat szeletelünk belőle.
  6. Sütőpapírral bélelt tepsibe egymás mellé fektetjük a csigákat, a kihagyott kevéske tejjel megkenjük a tetejüket, majd előmelegített sütőben megsütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 14 004
elküldve: 4
receptkönyvben: 321
elkészítve: 22/30
Facebookon megjelent: -

szakács

Pankota

Mióta szakács: 2011.11.13.
34 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter, Valentin-nap
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

gesztenyés tekercs, gesztenyés leveles, gesztenyés csiga

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

werus92
werus92 Mon, 2012-10-22 15:23

Gesztenyeimádóknak kötelező! Holnap ismét megsütöm, és viszem magammal a kollégiumba reggelire, illetve vacsorára :) Egy pohár tejjel/kakaóval isteni eledel :) Köszönöm a receptet!

Randika
Randika / Randika Mon, 2012-04-09 13:23

most csináltam meg ebédre....az biztos hogy legközelebb nem teszek alá sütőpapírt ugyanis mind rásült,úgy kellett egyenként lekaparnom róla a papírt :(:( biztos túl sütöttem de mivel "sápadt" szinű a végeredmény,a fene látja hogy alolról már odasül....az íze egyébként nagyon jó,én fahéjat is tettem hozzá.

pankota
Pankota / pankota Mon, 2012-04-09 15:34

Szia! Nem tudom, mi lehetett a gond, ennyire nekem sosem sült oda, és hát nem is egy bonyolult süti. Pedig szerintem a képen is látszik, hogy sütőpapírt teszek a tepsibe én is (azóta már jó párszor megcsináltam). Olyan volt már, hogy késsel alá kellett nyúlnom, és így vettem ki a csigákat, de így mindig szépen elvált a papírtól. Talán a Te sütőd alulról jobban süt, esetleg legközelebb próbáld meg egy szinttel magasabbra tenni a rácsot. Remélem, ez nem szegi kedvedet, és lesz legközelebb! :)

Randika
Randika / Randika Mon, 2012-04-09 16:47

igen új a sütőm,megfogom csinálni legközelebb is,és magasabbra teszem a rácsot,sülés közben meg alá fogok nézegetni így kitapasztalom hány perc kell neki

pankota
Pankota / pankota Wed, 2012-04-11 09:46

Igen, akkor lehet, hogy a sütő a ludas a dologban, remélem, legközelebb sikerülni fog. Majd számolj be az eredményről! :)

igaagrav
igaagrav / igaagrav Sat, 2012-02-11 13:48

Jééé, hogy ez nem jutott eszembe! Szoktuk csinálni ezt a csiga verziót pizzásan, mákosan, sajtos-gombásan, kakaósan, de gesztenyésen MÉG nem! Na, ezen ideje is változtatni! Délután megsütöm!!!

pankota
Pankota / pankota Sat, 2012-02-11 15:10

Örülök, hogy ötletet adtam :))) Először gesztenyés párnácskákat csináltam, amik isteni finomak voltak, de sajnos szétnyíltak, így nem fotóztam. Bár a család azt mondta, akkor is jók :) Aztán így jött az ötlet, hogy lehetne szépre is, meg finomra is csinálni ezt a gesztenyéset :))

384
leveles tészta 1 csomag
gesztenyemassza 25 dkg
tej 0.5 dl
vaníliás cukor 1 csomag
rumaroma 5 ml