Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mini isler

Mini isler
Mini isler
45 perc / előkészület: 30 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Én a lekváros változatra esküszöm, de mivel Szolnokon éltem több évig, meg tudom érteni, ha valaki a "habos islerért" rajong. Egy biztos, hogy csak szeretni vagy utálni lehet. ;)

Ő most egy mini változat, és csokifondán helyett házi csokiba van mártva, a tetejére vásárolt mandulaszemek, mire felhasználásra kerültek volna, elfogytak, így csak kanállal mintáztam.

hozzávalók / 12 adag

ajánlat

Reggelire is szuper, de igazán egy csésze tejszínhabos kávéhoz vagy kakaóhoz a délután folyamán, amikor az ember egy kicsit lazítana.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet és a vajat egymással gyors mozdulatokkal, rövid idő alatt elmorzsoljuk. A vajat nem puhítjuk, hűtőből, összekockázva tesszük a liszthez.
  2. Belekeverjük a porcukrot, a vaníliaőrleményt, jól elkeverjük, majd beletesszük a tojássárgáját és a darált diót, és alaposan összegyúrjuk. Utána gombócot formázunk belőle, folpackkal fedjük, és legalább fél órára hűtőbe tesszük.
  3. Közben a sütőt 180°C-ra előmelegítjük. A pihentetett tésztát egyenletes 3-4 mm vastagra nyújtjuk, 5 cm átmérőjű kiszúróval kiszúrjuk (páros számú korongot kell, hogy kapjunk).
  4. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre helyezzük a korongokat, és készre sütjük (kb. 10-15 perc). Amíg sül a linzer, a lekvárt simára keverjük. A kihűlt korongokat sütőlemezen hagyjuk kihűlni (kb. 15-20 perc).
  5. Utána a sütőlemezzel érintkező felületeket ragasztjuk egymáshoz úgy, hogy az egyik közepére kb. 1-2 teáskanálnyi lekvárt teszünk, és rárakjuk a másik korongot (hagyjuk, hogy a saját súlya terítse szét a lekvárt). Ha az összes koronggal kész vagyunk, akkor tálcára rakjuk, és hűtőbe tesszük 15-20 percre dermedni.
  6. Közben elkészítjük a csokit a korongok bevonásához: a vajat egy lábasban felolvasztjuk, a kakaóport elkeverjük a porcukorral, és beleöntjük a vajba, folyamatos keverés közben felforraljuk, majd lehúzom a tűzről, és 40°C körüli hőmérsékletre hagyjuk kihűlni.
  7. A hűtőből kivett félkész islereket belemártjuk a csokiba úgy, hogy minden oldalát bevonja (tetejét kanállal berácsozhatjuk), és sütőpapírral bélelt tálcára helyezzük. Igény szerint durvára tört mandulával vagy pisztáciával is megszórhatjuk a tetejét. Ha az összes mártásával elkészültünk, akkor ismét visszatesszük a hűtőbe legalább fél órára, hogy a csokoládé is megdermedjen.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 729
elküldve: 0
receptkönyvben: 14
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Pancsika

Mióta szakács: 2013.08.11.
101 recept

receptjellemzők

mikor: mindig, ebéd, uzsonna
alkalom: húsvét, Anyák napja, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
konyha: osztrák
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

Ischler, Ischler Törtchen

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

395
finomliszt 30 dkg
vaj 20 dkg
porcukor 12 dkg
tojássárgája 1 db
vanília 1 g
dió 4 dkg
szódabikarbóna 1 kávéskanál
lekvár/ dzsem 20 dkg
cukrozatlan kakaópor 3 csapott ek
porcukor 3 dkg
vaj 10 dkg