Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mini kakaós csiga

Mini kakaós csiga
Mini kakaós csiga
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Megunhatatlan és nagyon finom, illatos kakaós csiga, melyet fahéjas cukorral is tölthetünk.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Langyos, cukros tejbe morzsoljuk az élesztőt. 15 perc alatt felfuttatjuk.
  2. Addig egy tálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a tojást, sót, sütőport, 0,5 dl olajat. Alaposan összedolgozzuk az élesztővel.
  3. A tésztát kettéosztjuk, egyenként 0,5 cm vastagságú, téglalap alakúra nyújtjuk. Olajjal megkenjük a tésztát, majd megszórjuk kakaóval és cukorral.
  4. Feltekerjük, 1 cm-es csíkokra vágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a csigákat, majd tejjel vékonyan megkenjük.
  5. 180 fokon 20 perc alatt megsütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 50
össznézettség: 12 820
elküldve: 2
receptkönyvben: 38
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Panelkonyha

Mióta szakács: 2016.05.03.
34 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kakaós tekercs

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

781
finomliszt 50 dkg
tojás 1 db
friss élesztő 25 g
cukor 3 púpozott ek
1 kávéskanál
sütőpor 0.5 csomag
napraforgó olaj 1 dl
tej 2.5 dl
cukrozatlan kakaópor 3 púpozott ek
cukor 2 ek
tej 1 ek