Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mini kürtőskalács Évi néni konyhájából

Mini kürtőskalács Évi néni konyhájából
Mini kürtőskalács Évi néni konyhájából
30 perc / előkészület: 20 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szegeden nyaraltunk, és siettünkben a vadasparkban lemaradtunk a kürtőskalács vételről. Amint hazaértünk, azonnal neki álltam ezeknek a kis kalácskáknak, nehogy valami kimaradjon a fiam életéből. Mivel kalácssütőm nincs, így ez a megoldás jutott az eszembe és bevált, mert pillanatok alatt elfogytak a kalácsok. Milyen kár, hogy diétázom, mindegyikből 1-1 falatot kóstolhattam csak.

hozzávalók / 12 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt megkelesztjük kevés cukorral elkevert, langyos tejjel.
  2. A megkelt élesztős tejet, lisztet, cukrot, tojássárgáját, olvasztott vajat, citrom levét és héját, vaníliát kenyérsütőgépben dagasztó programon ruganyos, kicsit keményebb tésztává gyúrjuk, és megkelesztjük 1 óra alatt.
  3. A megkelt tésztát vékonyra, 2-3 mm-re nyújtjuk, 2 cm-es csíkokat szabunk belőle, és cannoli sütőformára (11 cm) tekerjük, melyet felállítva sütőpapírral bélelt tepsibe teszünk.
  4. A sütőt előmelegítjük 250 fokra hőlégkeverésen, aljába egy kisebb edénybe vizet teszünk.
  5. A feltekert kalácskákat 8-10 perc alatt aranybarnára sütjük.
  6. Kevés (1/2 dl) vízből és 1 ek cukorból szirupot főzünk, mellyel a frissen sült kalácsokat ecsettel átkenjük, és cukor-kókusz vagy cukor-fahéj keverékébe hempergetjük.
  • sütési hőfok: 250°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 39x33 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 15 178
elküldve: 5
receptkönyvben: 116
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, tízórai, uzsonna
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

mini kürtős, kürtőskalácsok mini változatban, kürtős

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Sun, 2013-08-04 17:27

Örülök, hogy sikerült. Látod nem is olyan ördöngös. Váljék egészségetekre. Üdv: Évi néni

Somikatus
Somikatus / Somikatus Sat, 2013-08-03 08:17

Kedves Évi néni! Tudnál nekem abban segíteni, hogy ebből a mennyiségből kb mennyi kalács lett? Én 2 főre készítenék, és nem tudom milyen mennyiséget keverjek be. Sörös dobozra szeretném feltekerni

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Sat, 2013-08-03 12:41

Kedves Kati!

Ebből a mennyiségből 14 kalácsot gyártottam, de a sörös dobozra tekerve persze kevesebb lesz. Egy a lényeg, hárman degeszre ettük magunkat belőle.

Somikatus
Somikatus / Somikatus Sun, 2013-07-28 14:56

Szia Évi néni!
Nagyon tetszik a recept, ha nem lesz ilyen hőség biztosan elkészítem. Sajnos nincs ilyen sütőformám, de olvastam, hogy sörös dobozzal is lehet készíteni, be kell vonni alufóliával, majd megkenni étolajjal, és mehet rá a tészta! Még egyszer köszönöm! :)

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Sun, 2013-07-28 20:26

Szia Katus!
Így van, az elsőt én is fém kávés dobozra tekertem és grillen sütöttem meg. Az ember találékony, ha pótolni kell valamit. Én inkább a mérete miatt sütöttem rolóformán. Üdv: Évi néni

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Sun, 2013-07-28 13:27

Szia Zsuzsi!

Köszönöm szépen. Könnyen mondod te, mint nádszál. Az a helyzet, hogy én meg nagyon nádszál voltam és nem szeretnék életem végéig így kinézni. Dolgozom az ügyön. - 3 kg-nál tartok. Sokat gondolok rád. Remélhetőleg még egy ideig lesz sárgabarack, mert tudod, megígértem. Puszi: Évi néni

csato
csato Sun, 2013-07-28 12:44

Szia Évi néni!
Nagyon kis dögösek.
Mond mi a bánatnak diétázol?Teljesen rendben vagy!Tsókocska Csató

235
tönkölybúza liszt 30 dkg
tojássárgája 1 db
vaj 6 dkg
tej 1 dl
melaszos nádcukor 5 dkg
citromlé 1 ek
citromhéj 1 tk
vaníliaaroma 1 teáskanál
cukor 10 dkg
kókuszreszelék 10 dkg
fahéj 1 teáskanál
friss élesztő 1 dkg