Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mini pizzakorongok

Mini pizzakorongok
Mini pizzakorongok
80 perc / előkészület: 40 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kevesen vannak, akik nem szeretik a pizzát. Ezekkel a mini pizzákkal garantált sikert aratunk akár vendégeket várunk, akár vendégségbe megyünk. Ami a legjobb, hogy a feltétet úgy variálhatjuk, ahogy nekünk tetszik. Ez egy szép nagy adag. Ez a mennyiségű tészta 4 db kb. 30 cm-es pizzához elegendő, úgyhogy készüljünk fel, hogy egy darabig elleszünk a korongok készítésével. :)

hozzávalók / 10 adag

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a feltéthez

Szólj hozzá!

elkészítés

A tészta

  1. Langyos vízbe szórjuk bele a cukrot, és tegyük bele az élesztőt. Egy tálba tegyük bele a liszt felét, adjunk hozzá sót, az olajat és a fokhagymakrémet, vagy a fokhagyma egyéb nekünk tetsző változatát.
  2. Ehhez a keverékhez öntsük hozzá a felfuttatott élesztőt a vízzel együtt. Keverjük simára a masszát, majd adagoljuk hozzá a maradék lisztet, és addig gyúrjuk, míg egy lágy, de már nem ragadós tésztát kapunk. A tésztát tegyük egy tálba, fedjük le egy konyharuhával, és tegyünk félre fél - 1 órára, míg a duplájára meg nem kel.
  3. Ha a tészta megkelt, lisztezett deszkán gyúrjunk még rajta egy kicsit. A tésztát osszuk 3-4 részre. Az egyik ilyen tészta részt nyújtsuk ki a lisztezett deszkán vékonyra (kb. fél centi). Szaggassunk belőle korongokat, majd tegyük őket sütőpapírral bélelt tepsibe.
  4. A korongokra tegyünk az ízlésünknek megfelelő feltétet és sajtot, majd tegyük a sütőbe, és 200 fokon süssük 5-10 percig, míg meg nem sülnek. Tegyük ezt egészen addig, míg el nem fogy a tészta.

2 egyszerű feltét variáció

  1. A juhtúrót, a pohár tejfölt és egy gerezd zúzott fokhagymát keverjünk össze. Kenjük a tésztára, szórjunk rá a felkockázott császárszalonnából és pritamin paprikából, hintsük meg oregánóval, és reszeljünk rá sajtot.
  2. A melegszendvicskrémet ha szükséges, lazítsuk egy kevés tejföllel vagy ketchuppal, hogy könnyebben kenhető legyen. Kenjük a korongokra, szórjuk meg sajttal, hintsük meg oregánóval.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 948
elküldve: 0
receptkönyvben: 71
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Takibácsi

Mióta szakács: 2014.07.22.
24 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
fogás: egyéb fogás
nehézség: közepes
kategória: pizza
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

mini pizza, juhtúrós pizza

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

651
finomliszt 70 dkg
élesztő 5 dkg
napraforgó olaj 1.5 dl
víz 5 dl
0 ízlés szerint
cukor 2 csipet
fokhagymakrém 1 teáskanál
juhtúró 15 dkg
tejföl 150 g
melegszendvicskrém 300 g
császárszalonna 200 g
sajt 20 dkg
oregánó 0 ízlés szerint
fokhagyma 1 gerezd
pritaminpaprika 1 db