Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mini pizzavulkán

Mini pizzavulkán
Mini pizzavulkán
50 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Éppen töltött pizza készült a "felnőtteknek", szerettem volna kedveskedni a kisfiamnak, hogy ugyanolyat ehet, mint a nagyok. Így megalkottam a méretben és hozzávalóban is babakézbe/gyomorba való ebédet. Viszont nem csak babáknak való étel, nagyobb mennyiségben partifalatkák is válhatnak belőle. Ebből a tésztamennyiségből kb. 20 db vulkán jött volna ki, de 8- nál megálltam, a többiből babakifli lett.

hozzávalók / 4 adag

Szósz

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A lisztet és a szódabikarbónát összekeverjük.
  2. Hozzáöntjük az olajat és a vizet, majd tésztát gyúrunk belőle.
  3. Amíg a szósz elkészül, félretesszük a tésztát pihenni.

Szósz

  1. Vöröshagymát felaprítjuk, olívaolajon megdinszteljük.
  2. Megszórjuk fűszerekkel, beletesszük a paradicsomot. Nagyon pici vízzel felöntjük. Az egészet addig főzzük, amíg sűrű szószos állaga nem lesz.

Vulkán összeállítása

  1. A tésztát olyan vékonyra nyújtjuk, amennyire csak tudjuk. A kinyújtott tésztából linzerszaggatóval kiszaggatjuk a formákat. A linzerszaggató alját és tetejét is használjuk. Ha minden jól megy, akkor a lyukas tetőből fog lávaként kibugyogni a sajt:)
  2. Az aljnak való tésztára teszünk a kész szószból a tészta közepére. Vigyázzunk, hogy a szélén legyen néhány mm üres hely, hogy a tetejét hozzá tudjuk nyomkodni az aljához.
  3. Megszórjuk reszelt sajttal a szószt.
  4. A tetejére való tésztát rátesszük, és jól hozzányomkodjuk az aljához.
  5. Ha kész vagyunk a vulkánokkal, akkor mehetnek a sütőbe! 180 fokon készre sütjük. Ha már az eleve barna tészta kap egy kis barnás színt, akkor kész is vagyunk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 464
elküldve: 0
receptkönyvben: 13
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Hajnico

Mióta szakács: 2013.08.04.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
vegetáriánus: lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
babakonyha: baba 8-12 hónap
adag: 4 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

Mini pizzavulkán (nemcsak) babáknak, pizzás apró süti, apró süti pizzás ízesítésben

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

534
teljeskiőrlésű tönkölybúza liszt 250 g
olívaolaj 75 ml
víz 125 ml
szódabikarbóna 1 késhegynyi
olívaolaj 3 ek
vöröshagyma 1 kis db
paradicsom 3 kis db
bazsalikom 2 csipet
oregánó 1 csipet
trappista sajt 100 g