Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mini sajttorták

Mini sajttorták
Mini sajttorták
30 perc / előkészület: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem csak elképesztően finom, hanem fél óra alatt el is készül. Nagy kedvenc!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kekszet késes aprítóban apróra vágjuk, majd az olvasztott vajjal összekeverjük. Nem lesz egyben, morzsás marad. A muffin sütőformába papírkapszlikat helyezünk, és mindegyikbe teszünk a vajas kekszporból, majd jól belenyomkodjuk az aljába.
  2. A krémsajtot keverjük össze a cukorral, majd egyenként adjuk hozzá a tojásokat. Ezután adjuk hozzá a citromlét, lisztet, és végül a tejfölt. Fagylaltos kanál segítségével oszlassuk el a krémet a formákban lévő kekszréteg tetején. Picit rázzuk meg a sütőformát, hogy a felső felület lapos legyen.
  3. Előmelegített sütőben 160 °C fokon 15 percig süssük. Szobahőmérsékleten hagyjuk hűlni, s ha teljesen kihűlt, tegyük tálalásig hűtőszekrénybe. Nálunk nem mind jutott el a hűtőig, mert nem bírtuk ki, hogy ne kóstoljuk meg. Tetejét tetszés szerint díszíthetjük.
  4. 12 db lesz ebből az adagból.
  • sütési hőfok: 160°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 11
össznézettség: 2 422
elküldve: 0
receptkönyvben: 86
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Kalled

Mióta szakács: 2018.02.27.
17 recept

receptjellemzők

konyha: angol
alkalom: születésnap, Anyák napja, buli receptek, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, uzsonna
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

sajttorta muffin

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

716
keksz 150 g
vaj 6 dkg
mascarpone 25 dkg
tejföl 150 g
tojás 2 db
cukor 8 dkg
finomliszt 1 ek
citromlé 1 ek