Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mini tiramisu Nutellával®

Mini tiramisu Nutellával®
Mini tiramisu Nutellával®
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha karácsonyi édességként a tiramisu mellett döntött, akkor az olasz hagyományok mellett tette le a voksát. Miközben a hozzávalókat ellenőrzi, és egy finom kávéért imádkozik, amivel feldobhatja ezt az édességet, a Nutella akcióra várva csendben várakozik, hogy különlegessé tehesse a tiramisuját.

hozzávalók / 6 adag

A vaníliasodóhoz

A tiramisuhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy üres, rozsdamentes tálat tegyünk a fagyasztóba (ebben hűtjük le később a vaníliasodót). Vágjuk egy késsel hosszában félbe a vaníliát, és kaparjuk ki a magokat. Egy edényben melegítsük fel a tejet a vaníliamagokkal. Vegyük le a tűzhelyről, amikor a tej éppen csak el kezd forrni az edény szélénél. Egy külön tálban keverjük össze a tojássárgáját a cukorral, a keményítővel és a sóval.
  2. Öntsük folyamatos keverés közben a keverékhez a forró tejet.
  3. A keveréket melegítsük fel újra, és addig kevergessük, amíg gőzölögni nem kezd és be nem sűrűsödik (kb. 2 perc). Vegyük le a tűzről és hűtsük le úgy, hogy a keveréket a fagyasztóból kivett rozsdamentes tálba önjük, majd átlátszó fóliával letakarjuk. Hagyjuk lehűlni 4-5 fokra (kb. 30 percig fog tartani).
  4. Egy tálban verjük fel a tejszínt a mascarponéval és a cukorral (figyeljünk rá, hogy ne verjük túlzottan erősen). Ízesítsük rummal vagy Marsalával. Óvatosan keverjük össze a vaníliasodót a mascarponés tejszínnel.
  5. A babapiskótákat mártsuk bele a kávéba.
  6. Készítsünk elő 8 poharat, mindegyikbe tegyünk egy kis mascarponés krémet, arra egy réteg piskótát, majd egy újabb réteg krémet. Egy nyomózsák segítségével rajzoljunk 15 g Nutellából® karácsonyfát, aminek a tetejét egy arany gyönggyel díszítjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 889
elküldve: 1
receptkönyvben: 47
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Nutella

Mióta szakács: 2016.12.05.
5 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: édes süti
alkalom: karácsonyi receptek, karácsonyi édességek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
konyha: olasz
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

nutellás tiramisu, olasz pohárdesszert

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1008
tej 500 ml
tojássárgája 8 db
cukor 120 g
kukoricakeményítő 35 g
1 csipet
vanília 1 db
habtejszín 300 g
mascarpone 300 g
cukor 75 g
marsala 3 csepp
babapiskóta 400 g
feketekávé 5 dl
nutella 120 g
cukorgyöngy 2 ek