Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mini töltött fonott tészta

Mini töltött fonott tészta
Mini töltött fonott tészta
95 perc / előkészület: 30 perc főzés: 30 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (15)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Igazi téli eledel!

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

ajánlat

A tésztát meg lehet kenni csípős mustárral, mielőtt a káposztát ráraknánk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az 1 ek olajon puhára pároljuk az előzőleg leszűrt (ha túl savanyú, akkor leöblített) káposztát. Ha kicsit megpirul, annál jobb. Félrerakjuk hűlni.
  2. A tésztához kb. 0,5 dl vízben a csipet cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd az összes hozzávalóval begyúrjuk.
  3. Két részre osztjuk, az egyiket kinyújtjuk 20x40 cm nagyságúra. Elvágjuk négy egyenlő részre, mindegyikre rakunk 2 evőkanálnyi káposztát. Pontosan a közepén legyen hosszában, erre fektetjük a virslit vagy a kolbászt. A két szélén (a hosszabbik oldalon) bevagdossuk a tésztát a töltelékig, 2,5 cm távolságra egymástól. Először a két végén hajtjuk rá a tésztát a virslire, az oldalát is be fogja vonni. Utána a többi csíkot váltakozva, egy jobbról-egy balról kicsit ferdén egymásra hajtjuk. Az összes többi tésztával ugyanígy járunk el.
  4. A sütőt begyújtjuk, egy sütőlemezt kibélelünk sütőpapírral. Megkenjük a tésztákat a tojással, megszórjuk köménymaggal. Berakjuk a meleg sütőbe, és pirosra sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 204
elküldve: 1
receptkönyvben: 303
elkészítve: 5/10
Facebookon megjelent: -

szakács

witch

Mióta szakács: 2011.07.18.
735 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
mikor: reggeli, vacsora
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
szezon: tél
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

virslivel-savanyú káposztával töltött kelt tészta, kelt tészta savanyú káposztával-kolbásszal töltve

Hozzászólások (15)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Tunderanyo
Tunderanyo Tue, 2013-01-01 19:16

Kedves Witch!
Tegnap elkészítettem ezt a receptet!
Nem csak szép de nagyon finom is!
Többször fogom sütni,várom a további klassz recepteket!:-)
Tündi

witch
witch / witch Tue, 2013-01-01 21:55

Kedves Tundi!
Nagyon orulok, hogy Neked is izlett.*+*
Koszi, hogy megirtad. :)
Vegre bezarhattam a "sutigyaramat", szoval
megint kezdem a recepteket feltolteni.
udv:witch

witch
witch / witch Fri, 2012-01-13 13:50

Kedves Eva-Anyoca!
Orulok, hogy tetszik!:)
Szep hetveget Neked is!
udv:witch

witch
witch / witch Thu, 2012-01-12 23:33

Szia Gabi!
Koszonom a dicseretet! Szerencsemre ez a teszta nem
bonyolult, de amikor elkeszul ugy nez ki, mintha az lenne.
udv:witch

witch
witch / witch Thu, 2012-01-12 20:05

Koszonom szepen a sok kedves hozzaszolast!
Nagyon aranyosak vagytok. :)A receptet meg
nagyon szivesen! Kicsit atalakitottam az eredetit,
mert az leveles vajas tesztaval keszul es a kaposzta
nincs megfozve csak lecsepegtetve. Szerintem igy
biztosabb, hogy nem azik szet a teszta. Holnap kerul fel
a husos valtozat.
udv:witch

Fahéj
Fahéj / Fahéj Thu, 2012-01-12 19:36

Kedves Witch!
Már alig vártam, hogy megjelenjen ez a recept. Gyönyörűek, és biztos nagyon finomak. Elmentettem, és ezer százalék, hogy hamarosan sort kerítek az elkészítésére. Köszi a receptet!
Üdv: Fahéj

bakfitty
bakfitty Thu, 2012-01-12 17:48

Nagyon guszták, meg kell csinálnom!!! Köszönöm a receptet!

781
finomliszt 40 dkg
víz 2.5 dl
olívaolaj 0.5 dl
1 tk
cukor 1 csipet
élesztő 2 dkg
napraforgó olaj 1 ek
savanyú káposzta 30 dkg
virsli 40 dkg
tojás 1 db
köménymag 1 ek