Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mintás banános piskótatekercs

Mintás banános piskótatekercs
Mintás banános piskótatekercs
35 perc / előkészület: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Itt a NoSalty-n találtam ezt a receptet, és kicsit módosítottam a piskóta összetevőin, illetve a töltelék összetevőin. Mintásra készítettem a piskótát, maminti art sablon segítségével. Egyszerű és finom, nem gejl édesség.

hozzávalók / 12 adag

mintázó massza

piskótatészta

krém

ajánlat

Idénygyümölccsel is készíthető, én eperrel, őszibarackkal és meggyel is el tudom képzelni. Ekkor a gyümölcsöket vágjuk a töltelékbe, mert nehezebben lesz tekerhető.

Szólj hozzá!

elkészítés

mintázó massza

  1. Először a mintás piskótát készítjük el, érdemes egy nappal is előre dolgozni (csak azután letakarni a piskótát, hogy ne száradjon ki!). Mintázó massza: A tojásfehérjét a porcukorral egy kézi robotgép segítségével habosra keverjük.
  2. Hozzádolgozzuk a lisztet, végül pedig az olvasztott vajat.
  3. Egy nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral, és a díszítősablont ráhelyezzük. Spatulával átkenjük rajta a mintázó masszát, majd óvatosan leemeljük a sablont. Ezt megismételjük többször, attól függően, hogy milyen sablonnal dolgozunk, én csíksablonokat használtam hozzá.
  4. A tepsit hűtőbe helyezzük, míg készül a piskótatészta.

piskótatészta

  1. A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a tojássárgákat. Végül óvatosan hozzáforgatjuk a tojáshabhoz a kakaópor, liszt és sütőpor elegyét. A piskótánál a legfontosabb, hogy míg a többi hozzávalóval összekeverjük, végig egy irányban keverjük a tojásfehérje habot, különben összetörik.
  2. A piskótatésztát szűk 1 cm vastagon elterítjük a mintázott sütőpapíron, és 175°C-ra melegített sütőben kb. 10 perc alatt megsütjük. A piskótáról még MELEGEN lehúzzuk a sütőpapírt (előtte természetesen megfordítjuk), előbújik a mintás piskótalapunk.
  3. Még melegen feltekerjük lazán a piskótatésztát.

krém

  1. A túrót 2 ek joghurttal, a cukorral, mézzel és a vanília kikapart magjaival összekeverjük.
  2. A lapzselatint vízbe áztatjuk.
  3. 2 ek joghurtot felforralunk, a beáztatott és kinyomott lapzselatint feloldjuk benne, majd a masszához keverjük.
  4. A masszát kis időre hűtőbe tesszük, amikor már dermed, akkor a piskótalapunkat kitekerjük, megkenjük a töltelékkel. A végébe a 2 db banánt behelyezzük, és feltekerjük.
  5. Alufóliába csomagolva egy éjszakára hűtőbe helyezzük. Az asztalon egyben tálaljuk, szépen szeletelhető.
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 25x25 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 14 601
elküldve: 1
receptkönyvben: 161
elkészítve: 7/7
Facebookon megjelent: -

szakács

szekelyanna

Mióta szakács: 2013.03.10.
36 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: közepes
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

joconde piskóta, mintás piskóta, piskótatekercs banánnal töltve

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

161
tojásfehérje 1 db
porcukor 3 dkg
finomliszt 4 dkg
vaj 3 dkg
tojás 5 db
finomliszt 3 evőkanál
cukrozatlan kakaópor 3 ek
porcukor 5 ek
sütőpor 2 teáskanál
tehéntúró 25 dkg
joghurt 4 ek
vanília 1 db
lapzselatin 3 db
banán 2 közepes db
xilit 3 ek
méz 1 ek