Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mintás keksznyalókák

Mintás keksznyalókák
Mintás keksznyalókák
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Igazán egyszerű ezeknek a mintás teakekszeknek az elkészítése, akár napokkal is előre dolgozhatunk. Most virág mintákkal készültek maminti art sablonnal, és még sütés előtt beletűztük a szárakat. A szárakat bambusz hústűből készíthetjük, mert állják a sütési hőfokot.

- Fontos, hogy a vaj hideg legyen, és gyorsan dolgozzunk az összegyúráskor!
- Fontos, hogy hűtőben álljon a tészta!
- Színezéknek használhatunk kakaót, fahéjat vagy porfestéket is.
- Fontos, hogy még sütés előtt szúrjuk a hústűket a nyers tésztába, sütés után már nem fog sikerülni!
- Legyen elég vastag a tészta, hogy a hústű beleszúrható legyen!

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Hálásak lesznek a gyerekek ezért a figyelmességért, de akár kollégát is meglephetünk vele neve napján, vagy év végén a tanító néni is kaphat egy csokorral belőle...

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókat összegyúrjuk gyorsan. Ha sötét alapot szeretnénk, kakaóport is gyúrjunk a tésztába (és annyival kevesebb lisztet).
  2. A tésztát betesszük a hűtőbe minimum 8 órára.
  3. Nyújtófán 3 mm-esre nyújtjuk a tésztánkat. Belenyomjuk a sablonokat, és átmegyünk rajta nyújtófával. Egy tiszta ecset segítségével a porfestéket vagy kakaóport beledolgozzuk sablon mintáiba.
  4. Lehúzzuk a sablont, és sütemény szaggatóval kiszaggatjuk a mintás tésztát. A tepsiben a tésztába fúrjuk a hústűket.
  5. 150 fokos előmelegített sütőben kisütjük.
  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x30 cm
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 123
elküldve: 0
receptkönyvben: 13
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

szekelyanna

Mióta szakács: 2013.03.10.
36 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, karácsonyi gasztroajándék, Valentin-nap
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: bonbonok
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

minta sablonnal, sütinyalóka, mintás sütinyalóka

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

428
finomliszt 40 dkg
porcukor 12 dkg
vaj 20 dkg
tojás 1 db
1 késhegynyi
vanília 1 db
citromhéj 1 citromból nyert