Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mirepoix - francia ragu

Mirepoix - francia ragu
Mirepoix - francia ragu
110 perc / előkészület: 10 perc főzés: 100 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A mirepoix, egy francia pörkölt/ragu. Ahogyan nálunk a hagyma, zsír és a paprika szentháromsága alkotja a pörkölt alapját, úgy a franciáknál a hagyma, zeller és a sárgarépa. De az olaszok és az angolok is használják ezt a ragut. Gondoltam, teszek vele egy próbát...

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemellet feldaraboljuk, fűszerezzük, sóval, borssal, és lisztben megforgatjuk.
  2. Egy kevés olívaolajon előpirítjuk, majd félretesszük.
  3. Ugyanabban az edényben 2-3 percig dinszteljük a hagymát, majd hozzáöntjük a répát és a zellert.
  4. Pár percig ezeket is dinszteljük, majd fűszerezzük, kakukkfűvel, borssal, babérlevéllel és egy kevés sóval.
  5. Felöntjük a száraz fehérborral, majd pár perc után az alaplével.
  6. A ragut 90 percig főzzük, majd hozzáadjuk az előpirított csirkét, és újabb 10 percig főzzük.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 3 955
elküldve: 3
receptkönyvben: 77
elkészítve: 4/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Nora Palmer

Mióta szakács: 2013.05.03.
37 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

zöldséges csirkeragu, zöldséges csirkefalatok, ragu franciásan

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

nagyika
nagyika Sun, 2014-01-05 20:25

Finom lehet a leves, csak nem értem miért kell 90 percig főzni a zöldségeket?

346
vöröshagyma 5 közepes db
halványító zeller 4 közepes szár
sárgarépa 2 nagy db
csirkemell filé 30 dkg
babérlevél 3 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
kakukkfű 2 tk
fehérbor 1.5 dl
csirke alaplé 2 dl
fokhagyma 3 gerezd
olívaolaj 5 ek
finomliszt 3 púpozott ek