Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mixed Berries Swirl Cheesecake

Mixed Berries Swirl Cheesecake
Mixed Berries Swirl Cheesecake
120 perc / előkészület: 30 perc sütés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A karácsonyi menü nagy sikert aratott desszertje :) FONTOS megemlítenem, hogy a hozzávalók egy kicsi tortaformához valók (mivel nekem csak ekkora volt). Tehát az átlagos tortához (26 cm), mindennek a duplája szükséges!!!!!!!!! De ez szerintem nem probléma, hisz nálunk is az egyetlen probléma a méretével volt, hogy túl hamar elfogyott!!!

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A krémhez

Az öntethez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra.
  2. Először a tésztához ledaráljuk, vagy egy zacskóban sodrófával összetörjük a kekszet. Ezután hozzákeverjük az olvasztott margarint és a cukrot (nem fog összeállni, morzsás marad). Kivajazott tortaformába öntjük és kezünkkel elegyengetjük úgy, hogy a forma oldalára is jusson. Ezután berakjuk a hűtőbe lehűlni.
  3. A krémhez mixerrel összekeverjük a krémsajtot a tojásokkal, majd hozzáadjuk a citromlét, a citrom reszelt héját. Jól elkeverjük majd hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot, és a habtejszínt. Elkeverjük, majd legvégül hozzáadjuk a lisztet.
  4. Egy lábosba közben felmelegítjük/felolvasztjuk a lekvárt.
  5. A krémet ráöntjük a lehűlt tésztára, majd a krém tetejére csurgatunk a lakvárból egy két foltot, melyeket hurkapálcika segítségével a krémbe keverünk, így alakul majd ki a márványos hatás.
  6. Sütőben 180 fokon 10 percig sütjük, majd 120 fokon további 1 órát sütjük. 
  7. Míg sül a torta elkészítjük az öntetet. Egy lábosba borítjuk a kiolvasztott fagyasztott gyümölcsöket úgy, hogy ne kerüljön bele a leve. Hozzáadjuk a cukrot (ha valaki édesebben szereti, akkor 20 dkg ajánlott, de 15 dkg is elég) és  kevergetve addig főzzük, míg sűrűsödni nem kezd. Ha túl sűrű lenne, hígíthatjuk a fagyasztott gyümölcs levével.
  • sütési hőfok: 120°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 401
elküldve: 7
receptkönyvben: 132
elkészítve: 5/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Virág

Mióta szakács: 2009.10.21.
5 recept

receptjellemzők

konyha: angol
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
alkalom: karácsonyi édességek
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

erdei gyümölcsös sajttorta, gyümölcsös sajttorta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

madri91
madri / madri91 Sun, 2013-03-10 22:43

én is megcsináltam. 1 csomag győri édes zabfalatokat törtem össze (215g-os), ehhez tettem részletekben kb 10dkg vajat. talán kevesebb vaj kellett volna, mert sütés közben láttam, ahogy buborékolt, és elősütés után is ,,zsíros'' volt a teteje.
A sajtkrémbe márványcsíkokat húztam lekvárral, nagyon szép volt....VOLT. utána a csíkok mentén sütés közben teljesen összerepedezett, szétnyílt, aztán hűlés közben teljesen beesett a közepe. születésnapra készült volna, de azt hiszem, nem fogom feltálalni.
jelenleg hűtőben van, tehát még nem tudom azt mondani, hogy ,,legalább az íze jó". hát kíváncsi leszek.
sajnálom nagyon, nagyon drágák voltak a hozzávalók.

ttia89
Mrs.Turner / ttia89 Thu, 2012-08-23 19:19

Nagyon jó kis recept! Annyit tennék csupán hozzá, hogy én már 3 éve készítek egy jól bevált szintén kekszes alapú tortát. Én MINDIG kb. fele annyi vajat használok, mint amennyi a kekszdarálék (nem nehezíti el egyáltalán)! Nekem mindig jól összeáll és csodásan szeletelhető!

Üdv
Tia

443
kekszmorzsa 100 g
margarin 30 g
cukor 2 ek
vaj 1 ek
krémsajt 250 g
vaníliás cukor 1 csomag
citromhéj 1 citromból nyert
citromlé 1 fél citromból nyert
habtejszín 30 ml
tojás 2 db
finomliszt 2 evőkanál
lekvár/ dzsem 2 ek
erdei gyümölcs mix 350 g
cukor 15 dkg