Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Modern párizsi kosár

Modern párizsi kosár
Modern párizsi kosár
40 perc / előkészület: 5 perc főzés: 10 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Próbáltam párizsi kosarat készíteni reggelire, de az itteni nagyobb átmérőjű, és amikor beleütöm a tojást, akkor felborul. A muffin tepsibe pakolva viszont megtartja a formáját.

Az éttermi reggelik közül a denver omlett a kedvencem, ami végül is egy rántotta, amiben hagyma, paprika meg sonka van. Azért töltöttem most ezzel, hogy kevesebb tojást és maradék hagymát, paprikát meg sonkát tudjak használni.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A maradék tojáshoz kevés reszelt sajtot, snidlinget meg kápia paprikát kevertem, és alufóliás kapszlival kibélelt mélyedésbe öntve sütöttem meg egyszerre a párizsi kosarakkal.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A felhevített olajon puhára pároljuk a kockára vágott hagymát meg paprikát, a tűzről levéve keverjük hozzá a szintén kockára vágott sonkát.
  2. A tepsit kenjük ki olajjal, rakjuk bele a párizsi szeleteket, osszuk el a tölteléket benne. A tojásokat verjük fel sóval, borssal meg a tejjel, kanalazzuk a kosárkákba.
  3. Forró sütőben megsütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 008
elküldve: 1
receptkönyvben: 174
elkészítve: 7/12
Facebookon megjelent: -

szakács

witch

Mióta szakács: 2011.07.18.
719 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: tapas
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

rántottával töltött párizsi, sonkás-zöldséges rántotta párizsiban sütve

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vcsuka
pussycat / vcsuka Sat, 2013-03-02 02:50

Igazan orulok, hogy ezt feltetted, mert nem jutott volna eszembe, hogy muffinsutobe tegyem. Azt hiszem nekem is sonkaval fog keszulni, mert itt a parizsi, - amit itt "polony"-nak hivnak az nem hiszem hogy embernek valo....he..he.. Koszi, el van mentve. Veronika:)))

witch
witch / witch Sat, 2013-03-02 15:13

Nagyon szivesen!
Jaj, de jo, en is orulok, mert nem is akartam feltolteni.
Ez nem is recept, csak egy otlet, de igy mar nem banom. :)
Sonkaval persze finomabb lesz. A parizsi nalunk mind
gumi izu, kiveve ami pulykabol keszul.
udv:witch

Gabys
Gabys / Gabys Fri, 2013-03-01 20:08

Nagyon jó ötlet:) Az itthoni párizsit kihagyom, de sonkafélével -készülődve a húsvétra - pl. 1 (_)> kakaóval tuti siker lesz:) Köszi ! ♥ G

witch
witch / witch Fri, 2013-03-01 22:44

Nagyon szivesen!
Igen, nem csodalkozom! Itt is csak egy parizsi ami "eheto", abban
viszont annyi so van, hogy egy hetre eleg. :( Na, igy, hogy legyunk
egeszsegesek? Csaknem allok neki, hogy parazsit keszitsek hazilag. :))
udv:witch

209
párizsi 10 dkg
repceolaj 1 teáskanál
zöldpaprika 1 db
vöröshagyma 1 kis fej
sonka 10 dkg
tojás 4 db
tej 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 ek