Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Modern Rákóczi túrótorta mentás baracklekvárral

Modern Rákóczi túrótorta mentás baracklekvárral
Modern Rákóczi túrótorta mentás baracklekvárral
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A Rákóczi túrótorta örök kedvenc, melynek klasszikus ízvilágát most mentás baracklekvárral frissítjük fel. Bármilyen alkalomra kiváló tortakülönlegesség.

hozzávalók / 6 adag

A kekszmorzsához

A túróhabhoz

A mentás baracklekvárhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

A torta elkészítése

  1. A kekszmorzsa hozzávalóit összegyúrjuk, 1 éjszakán át hűtőben pihentetjük.
  2. A tésztát fél centiméteres lapra nyújtjuk, majd 180 °C-os sütőben félig megsütjük (kb. 15 perc). Kihűtjük.
  3. Apróra törjük, és ismét 180 °C-os sütőbe téve aranybarnára pirítjuk. A fehér csokoládét vízgőzön fölolvasztjuk, majd a kekszmorzsával összekeverjük. A masszát kerek porcelán tortaformába simítjuk, majd hűtőszekrényben jól kidermesztjük.
  4. A túrót áttörjük, a cukorral simára keverjük, majd a kemény habbá vert tejszínnel lazítjuk. A tortazseléport fél dl vízzel elkeverjük, felforraljuk. Kicsit kevergetjük, kihűtjük, majd a túróhabba keverjük.
  5. Közben a tojáshabot a cukorral kemény habbá verjük, majd egy sütőpapírral bélelt sütőlemezre simítjuk. 110 fokon addig sütjük, amíg a teteje szépen meg nem pirul.
  6. A sütőből kivéve hagyjuk kihűlni, majd 3-4 centis darabokra tördeljük.
  7. A mentás baracklekvárból kiveszünk 10 dkg-ot, a keksz alapot megkenjük vele, a túróhabot rákenjük, hűtőszekrénybe téve jól behűtjük, majd tálaláskor a habcsókokat a tetejére szórjuk és a maradék baracklekvárral kínáljuk.

A mentás sárgabaracklekvár elkészítése

  1. Az fent leírt alapanyag mennyiségből 1,75 kg lekvár készül, a tortához ebből 10 dkg lekvár szükséges.
  2. A gyümölcsöt alaposan mossuk meg, magozzuk ki, turmixoljuk vagy daráljuk le, majd ezután mérjük meg. Adjuk hozzá az apróra vágott mentalevelet.
  3. A gyümölcspépbe jól keverjük bele a lekvár zselésítőszert. Állandó keverés közben forraljuk fel (magas hőfokon) a gyümölcsös-zselésítőszeres keveréket.
  4. A forrásban lévő péphez adjuk hozzá a cukrot, keverjük össze, majd újra forraljuk fel, és forrástól számítva 5 percig főzzük. Az előre elmosott és lecsepegtetett üvegeket töltsük peremig, és azonnal zárjuk le.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 306
elküldve: 3
receptkönyvben: 33
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Haas szakács - Lekváros torták

Mióta szakács: 2014.06.26.
10 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap
mikor: mindig
nehézség: közepes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

rákóczi túrós másképpen, modernizált túrós szelet

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1019
rozsliszt 12 dkg
vaj 6 dkg
xilit 3 dkg
1 csipet
vanillincukor 1 csomag
fehér csokoládé 15 dkg
sárgabaracklekvár 10 dkg
tehéntúró 25 dkg
xilit 10 dkg
habtejszín 1.5 dl
vanillincukor 1 csomag
tortazselé 1 csomag
tojásfehérje 4 db
xilit 15 dkg
sárgabarack 1.25 kg
menta 3 ek
cukor 0.5 kg
zselésítő befőzőszer 1 csomag