Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Moelleux aux chocolat

Moelleux aux chocolat
Moelleux aux chocolat
16 perc / előkészület: 10 perc sütés: 6 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyukám Franciaországból hazajőve mesélte, hogy evett "möleöt", és hogy mennyire isteni, muszáj megtalálni, hogy hogyan csinálják. Persze fogalmunk sem volt róla, hogy miről beszél. Nagy nehezen megtaláltuk a desszertet a google segítségével. Kiderült, hogy a neve moleux, más néven lávatorta. Azóta rengetegszer csináltam, imádjuk. Ez a desszert mindenkit levesz a lábáról!

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

Hogy még folyósabb legyen a közepe, mikor már a formába kanalaztam, szoktam belenyomkodni a közepébe egy pár darabka apróra tört csokit (néha narancsosat). Nehéz megállapítani, hogy mikor jó. Amikor a képet készítettem, az volt az első alkalom, hogy tökéletesre sikerült. Ha hamar vesszük ki, szétfolyik a tányéron, ha későn, sima piskóta lesz... gyakorlat teszi a mestert. De a lényeg, hogy inkább előbb vegyük ki, mert szétfolyva is finom, de ha túlsül, semmi extra... a gyümölcspéphez én fagyasztott málnát szoktam összeturmixolni egy kanál mézzel, nagyon jól kompenzál a meleg édes desszerthez a hideg savanykás kása.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Gőzfürdőben megolvasztjuk a csokit a vajjal.
  2. A tojást és a sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd hozzáöntjük lassan, óvatosan a felolvadt csokit.
  3. Beleszitáljuk a lisztet, és elkeverjük a tojásos masszával.
  4. 2-4 kerámia szufléformát kikenünk vajjal, meghintjük egy kis kakaóval, és belekanalazzuk a tésztát.
  5. 200°C-ra előmelegített sütőbe helyezzük, majd levesszük a hőfokot 170°C-ra, kb. 6 percig sütjük. Többször nézzünk rá, akkor jó, ha a közepe még lágy, de a széle már szilárd.
  6. A sütőből kivéve tányérra borítjuk, pár másodpercig várunk, majd leemeljük róla a formát. Ha jól dolgoztunk, egybemarad a sütink. Magában is isteni, de tálalhatjuk fagyival, tejszínhabbal vagy gyümölcspürével.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 986
elküldve: 1
receptkönyvben: 144
elkészítve: 8/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Mazsola.N

Mióta szakács: 2014.02.17.
2 recept

receptjellemzők

konyha: francia
alkalom: születésnap, buli receptek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 3 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

Láva süti, lávatorta, francia csokitorta

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

márta66
márta66 Wed, 2015-05-06 15:28

Nagyon jól néz ki, ma megcsinálom vacsi desszertnek:-) Köszi!

339
vaj 50 g
étcsokoládé 50 g
tojás 1 db
tojássárgája 1 db
kókuszcukor 3 ek
tönkölybúza liszt 40 g