Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mogyoróillatú nutellás süti

Mogyoróillatú nutellás süti
Mogyoróillatú nutellás süti
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy korábban bártenderkén dolgozó gasztroblogger receptje ihletésére készült ez a süti, aki az alkoholos édességek megszállottja. Folyamatosan azon agyal, melyik sütihez milyen alkoholos ital passzol. Az amarettót magában, de még jéggel is csak az igazán édesszájúak kedvelik, sütéshez viszont nagyon is jó választás. Nem csak ízében, illatában is feldobja az édességeket, mandula aromája jól megy a mogyorós összhatáshoz.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Ez a finomság gyorsan elkészül (a barnított vajat előre elkészíthetjük) vigyázzunk, ne süssük túl, nekem is csak másodikra sikerült elkapnom a pillanatot, amikor a sütőből ki kell rántani. Kávé, tea mellé nagyszerű reggeli vagy uzsonna!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először készítsünk barnított vajat: egy magasabb falú fém edényben közepes hőfokon melegítsük fel a vajat, addig forraljuk, ameddig megbarnul, habos és mogyoróillatú nem lesz. Menet közben mozgassuk a serpenyőt körbe-körbe, hogy a vaj teljes terjedelmében forrjon, ne égjen és kozmáljon oda. Vigyázat, folyamatos odafigyelést igényel, ha kilöttyen még lángra is kaphat! A kész barna vajat öntsük egy tálba, fedjük le, és tegyük a hűtőbe úgy 20-30 percre, hogy teljesen lehűljön.
  2. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, és egy kb. 20x25 cm-es kerámia vagy üveg sütőtálat kenjünk jól ki vajjal.
  3. Egy nagyobb tálba mérjük ki a lisztet, majd tegyük félre.
  4. Vegyük ki a hűtőből a vajas tálat, és kézi habverővel keverjük simára benne a barna cukrot és a barna vajat. Ekkor folyamatos keverés mellett egyenként adagoljuk hozzá a tojásokat, végül a vaníliát és az amarettót.
  5. A liszthez adagoljuk hozzá a vajas keveréket, spatulával éppen csak keverjük át, nem kell sokáig és teljesen simára, mintha csak muffint sütnénk.
  6. Öntsük a tészta 2/3-át a vajjal kikent tepsibe, kanalazzuk rá a nutellát, hogy mindenhová jusson belőle, majd fedjük be az egészet a tésztamaradékkal. Spatulával segítsük tökéletesíteni a bevonatot.
  7. Mehet is az előmelegített sütőbe a nutellás blondie úgy 15-20 percre sülni. Végezzünk hústű- vagy fogpiszkáló-próbát, ha nem tésztától ragacsosan jön ki a sütiből, akkor lesz jó.
  8. Az elkészült sütit tegyük sütirácsra, amikor teljesen kihűlt, akkor szeleteljük. Jó étvágyat hozzá!
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 20x25 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 673
elküldve: 1
receptkönyvben: 141
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: 2

szakács

Gréti

Mióta szakács: 2012.01.30.
286 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

Nutellás süti, Nutellás pite, Nutellás brownie

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

658
vaj 20 dkg
finomliszt 20 dkg
barna cukor 10 dkg
tojás 4 db
vanília 1 db
amarettó 2 ek
nutella 20 dkg