Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mogyoróforgácsos brownies

Mogyoróforgácsos brownies
Mogyoróforgácsos brownies
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A recept alapja Stahl Judit brownie-ja. Ő dióbéllel kínálta ezt a csupacsokis sütit, én kicsit átvariáltam:) Ehhez a kicsit ragadós, meleg és tartalmas csokitortaszerűséghez kínálhatunk tejszínhabot, vagy fagyit is.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük és a vajjal kikenjük a tortaformát. (Mivel a tészta nem túl nagy adag, piteforma a legjobb.)
  2. A csokit apró darabkákra vágjuk, és egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a lisztet, sütőport, cukrot és a kakaóport.
  3. Egy kisebb tálba 1 ek langyos vízbe tesszük az előre lefőzött kávét (vagy 1 ek langyos vízben feloldjuk a neszkávét), hozzáütjük a tojásokat és beleöntjük az olajat is. Habverővel simára keverjük az egészet.
  4. Ezt a masszát hozzáadjuk a száraz hozzávalókat tartalmazó tál tartalmához, és fakanállal elkeverjük. Közben a darált mogyoróból kb. 4-5 ek-nyit teszünk hozzá.
  5. A tésztát beleöntjük a kivajazott piteformába, és elosztjuk rajta az ízlés szerinti darált mogyorót.
  6. Kb. 15-20 perc alatt készre sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 419
elküldve: 4
receptkönyvben: 77
elkészítve: 2/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Muffingirl

Mióta szakács: 2012.09.15.
1 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

csupacsokis brownie, mogyorós-csokis brownie, amerikai csokis süti

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

635
vaj 1 tk
csokoládé 10 dkg
finomliszt 10 dkg
cukor 10 dkg
cukrozatlan kakaópor 2 dkg
sütőpor 0.5 tk
kávé 1.5 ek
tojás 2 db
napraforgó olaj 1 dl
törökmogyoró 40 g