Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mogyoróhabos Mozart-torta

Mogyoróhabos Mozart-torta
Mogyoróhabos Mozart-torta
120 perc / előkészület: 40 perc sütés: 80 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Borbély Béla Desszertkönyvéből származik az alapötlet, természetesen egy kicsit át lett alakítva az otthoni körülményeknek megfelelően.:)

hozzávalók / 6 adag

Piskótához:

Krémhez:

Összeállításhoz:

Bevonáshoz:

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskótához:

  1. 3 tojásfehérjét felverünk 3 ek cukorral, hozzáverjük a tojássárgájákat, majd fakanállal beleforgatunk 3 ek lisztet és 38 g langyos margarint. Kb 19 cm átmérőjű tortaformában 35-40 perc alatt 160°C-on megsütjük, majd ha kihűlt, kettévágjuk.
  2. A maradék hozzávalókból ugyanígy vajas piskótát készítünk, de azt nem vágjuk félbe.

Krémhez:

  1. Megolvasztjuk a tejcsokit, majd a darált mogyorót hozzákeverjük (ha előtte megpirítjuk, intenzívebb lesz az íze).
  2. 1 dl tejet az 1 dl tejszínnel felforraljuk, forrás után feloldjuk benne a zselatint, közben a két tojássárgáját vízgőz fölött a porcukorral felhabosítjuk. Ha egy kicsit meghűlt a tejes-tejszínes keverék, hozzákeverjük a tojássárgájához, és lassú tűzön, vízgőz felett enyhén besűrítjük (nem szabad túlmelegíteni, különben rántotta lesz belőle!). Hozzákeverjük az előzőleg megolvasztott tejcsokis mogyorót, majd hagyjuk hűlni.
  3. Felverünk 3 dl tejszínt 1 csomag habfixálóval, és a langyos krémbe keverjük.

Összeállításhoz:

  1. A legvastagabb piskótát megkenjük nutellával, megszórjuk a durvára vágott mogyoró felével. 2x50 g marcipánt hengerré sodrunk, majd a tortalapon két kört formálunk belőlük. Rátesszük a krém felét, hogy elfedje a marcipánokat, majd egy másik piskótalappal befedjük, ugyanígy járunk el a rétegezésben. A harmadik piskótával leterítjük az egészet, lenyomkodjuk, a hűtőbe tesszük a tortát.

Bevonáshoz:

  1. A 2 dl tejszínt felforraljuk a csokoládéval, majd félrehúzzuk hűlni. Ha már nem nagyon folyós, de nem is szilárdult meg, befedjük vele a torta tetejét. A maradék ganache-t lehűthetjük, habverővel felverhetjük, és díszíthetjük vele a tortánkat.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 19 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 6 404
elküldve: 2
receptkönyvben: 78
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

halkonyat

Mióta szakács: 2014.08.06.
10 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: torta
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

Mozart-torta, Mogyoró-torta, Mogyorós csokitorta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1290
tojás 5 db
finomliszt 5 evőkanál
cukor 5 ek
margarin 63 g
tejcsokoládé 200 g
törökmogyoró 110 g
tej 1 dl
habtejszín 1 dl
zselatin 5 g
tojássárgája 2 db
porcukor 20 g
habtejszín 3 dl
habfixáló 1 csomag
nutella 3 ek
marcipán 200 g
törökmogyoró 50 g
habtejszín 2 dl
tejcsokoládé 175 g