Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mogyorókrémes-csokoládés desszert

Mogyorókrémes-csokoládés desszert
Mogyorókrémes-csokoládés desszert
50 perc / előkészület: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kevés alapanyagból, könnyen összeállítható desszert. A munka jelentős részét a sütő végzi:) Ehhez a desszerthez szükséges a képen látható, vagy ahhoz hasonló sütőtálka., ha külön adagokban készítjük. (Tipp: ha nem külön adagokat készítünk, egy nagyobb magasabb falu sütőtálban is elkészíthető.) Forrás: "Csokoládé" című szakácskönyv.
 

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat, a tojások sárgáját a keményítővel jól összekeverjük.
  2. A tejet megmelegítjük és folyamatos keverés mellett a tojásos keverékhez adjuk.
  3. A csokoládét és a mogyorókrémet megolvasztjuk és a masszához keverjük a fahéjjal és a cukorral együtt. (A tej melegítését és a csokoládé, valamint a mogyorókrém olvasztását végezhetjük mikróban.)
  4. Az így kapott keveréket 6 tűzálló tálkába öntjük és egyenként letakarjuk alufóliával.
  5. A tálkákat tepsibe állítjuk, és annyi forró vizet öntünk a tálak közé, hogy a tálkák feléig érjen.
  6. 170 fokra előmelegített sütőbe tesszük és 35-40 percig sütjük.
  7. A formákat kivesszük a tepsiből és hagyjuk kihűlni a desszertet, majd lehűtve tálaljuk. Ízlés szerint díszíthetjük, de simán is tálalhatjuk.

  • sütési hőfok: 170°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 669
elküldve: 1
receptkönyvben: 123
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Tündér

Mióta szakács: 2010.03.19.
257 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

csokoládés-mogyorókrém szuffléformában

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kisani
kisani Fri, 2010-10-22 11:26

Szia Tündi!
Néztem a képet és gondoltam, hogy ez csak te lehetsz. És Igen!
Szupi, elmentve.

Ízes kalandok
Tündér / Ízes kalandok Thu, 2010-10-21 16:03

Kedves Zsuzsa! A kukorica keményítő is étkezési keményítő:) Természetesen jó, ami otthon van nálad. (Én kétféle étkezési keményítőt szoktam használni, a burgonyát és a kukoricát.) De keményítő helyett kevés liszttel is helyettesíthető. Szerintem jó lehet a tejkaramella krém is. Sok sikert az elkészítéséhez!

Amurath
Nyulas / Amurath Thu, 2010-10-21 15:52

Kedves Tündér, szerinted kukoricakeményítő helyett jó az étkezési keményítő? Illetve tejkaramella krémem van itthon, mogyorókrém nincs, de szerintem ezzel is jó lehet. Te mit gondolsz? Köszönöm, Zsuzsa

Ízes kalandok
Tündér / Ízes kalandok Thu, 2010-10-21 09:20

Köszönöm szépen, Mrs Smith!(Annak csak örölni tudok, hogy felismerhető a stílusom:) A kép minősége nem lett jó, már csak villanyfénytél tudtam fotózni...)

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Thu, 2010-10-21 08:03

De szépen oldottad meg ezt a nehezen fotózható témát!!!:)) De fel is ismertem ám a stílusod!:))) Nagyon fincsi lehet ez a krém! A legjobbakat: Mrs Smith

299
tojás 2 db
tojássárgája 2 db
cukor 2 dkg
kukoricakeményítő 0.5 evőkanál
fahéj 1 késhegynyi
tej 6 dl
étcsokoládé 8 dkg
nutella 4 ek