Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mogyorókrémes fenyők

Mogyorókrémes fenyők
Mogyorókrémes fenyők
51 perc / előkészület: 45 perc sütés: 6 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Karácsonyra kaptam egy recepteskönyvet, és ebben találtam ezt a süti receptet.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához valókat összegyúrjuk, és hűvös helyen fél óráig pihentetjük.
  2. Ezután lisztezett deszkán 2-3 mm vastagra nyújtjuk, és fenyőformákat szúrunk belőle.
  3. A fenyőket sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük, és előmelegített sütőben 180 fokon 5-6 percig sütjük.
  4. A töltelékhez a földimogyorót finomra daráljuk, majd a mézzel és a kakaóval összekeverjük.
  5. A mogyorókrémmel két-két fenyőt összeragasztunk.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 683
elküldve: 0
receptkönyvben: 75
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Flóra

Mióta szakács: 2009.08.25.
318 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kategória: édes keksz
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
kalória: átlagos
alkalom: karácsonyi édességek
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

kakaós földimogyoróvajjal ragasztott kekszek, kakaós-földimogyorókrémes fenyőfák, karácsonyi keksz

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Bubu46
Bubu46 Fri, 2011-12-23 07:34

Megsütöttem , de egyelőre teljes frászban vagyok,mert betonkemény lett .Sajnos a módosítás előtti adagolás szerint készítettem el ( fél üveg mandulaaroma, 1 tojás) remélem nem ez az oka. Készítettem egy főzött krémet, abba kevertem bele a darált földimogyorót és némi vajat - várom, hogy megpuhuljon Van remény ??A nagy mennyiségü mandulaaromának köszönhetően azonban szép zöldek lettek...

Flóra
Flóra / Flóra Fri, 2011-12-23 14:48

Sajnálom, én is most újra elkészítettem, és láttam, hogy nem elég puha a tészta, úgyhogy tettem még hozzá egy tojást, meg kevés tejet.
Szerintem meg fog puhulni, csak várni kell vele egy picit. :)
Nekem azért nem lettek zöldek, mert színtelen mandula aromát használtam.

Bubu46
Bubu46 Mon, 2011-12-26 15:59

2 nap után a krém megpuhította, a zöld szín a javára várt, a csúcsát bemártottam egy kis csokiba...és nagy sikere volt (így - múlt időben !) Köszönöm .

Flóra
Flóra / Flóra Mon, 2011-12-26 18:21

Örülök, hogy sikerült! :)) A zöld szín miatt mondjuk csak még karácsonyfásabb. :D

Bubu46
Bubu46 Tue, 2011-12-13 07:58

Kedves Flóra,
megtetszett a dolog , de a sütési idő akkor most 5-6 perc, vagy 20 perc ?
Köszönöm, Ibolya

Flóra
Flóra / Flóra Tue, 2011-12-13 21:53

5-6 perc, csak kb. 3-4 adagot kellett betenni a sütőbe, szóval összesen lesz 20 perc. De javítok a recepten, mert így tényleg nem volt elég világos. :)

Bubu46
Bubu46 Wed, 2011-12-14 06:18

Köszönöm - meg fogom sütni, de arra gondoltam, hogy a krémet egy kicsit felturbózom némi kevés vajjal vagy tejszínes krémsajttal a jobb kenhetőség érdekében .

473
porcukor 22 dkg
1 csipet
rum 1 ek
finomliszt 32 dkg
mandula 8 dkg
tojás 2 db
mandulaaroma 10 ml
vaj 5 dkg
tej 0.4 dl
földimogyoró 10 dkg
méz 6 dkg
cukrozatlan kakaópor 1 ek