Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mogyorókrémes-mascarponés répatorta

Mogyorókrémes-mascarponés répatorta
Mogyorókrémes-mascarponés répatorta
55 perc / előkészület: 25 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Volt itthon egy adag mascarponém és házi mogyorókrémem. Ehhez szerettem volna valami nem édes sütit... és így jött a ötlet. Az alapanyagoknak használt liszteket házilag készítem. Darált mandulából lesz a mandulaliszt és a darált kókuszreszelékből a kókuszliszt, csak még kicsit jobban össze kell darálni őket. Nagyon hasznos, finom, egészséges, érdemes otthon kipróbálni. A mogyorókrém elkészítését innen a Nosalty oldalról vettem. Simán a pörkölt-sós mogyorót addig daráljuk, amíg krémes állagú nem lesz. Nem kell hozzá SEMMI! Tökéletesen elég a mogyoró olajtartalma a krémszerű állag eléréséhez. A sütit fogyokúrázók, candidások és paleolit diétát használók is fogyaszthatják. Én 24-es tortaformába készítettem, és olyan 3 cm magas lett a süti.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A krémhez

A díszítésnek

  • 5 dkg dió (vagy marcipánrépácskák)
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A száraz hozzávalókat egy tálba összekeverjük, azaz a liszteket, a xilitet, a diót, sütőport és a reszelt répát.
  2. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kis cukorral kemény habbá verjük. 
  3. A sárgákat kikeverjük az édesítővel, a reszelt citrom héjával és levével, fél narancs reszelt héjával és az olajjal vagy olvasztott (de már nem meleg) vajjal.
  4. A száraz hozzávalókat összekeverjük a tojásos masszával, majd hozzáadjuk a joghurtot is. 
  5. Ha jól összekevertük, óvatosan hozzákeverjük a tojáshabot úgy, hogy ne törjön össze, és mehet a sütőbe. Tűpróba!
  6. Addig elkészítjük a krémet. Az összes hozzávalót egy tálba tesszük és jól összedolgozzuk, hogy szép sima krémet kapjunk. Ha kész, mehet a hűtőbe, amíg a tészta készen nem lesz, és ki nem hűl.
  7. Ha kihűlt a tészta kettévágjuk, és a krém felével megtöltjük. A másik felét szépen elosztjuk az oldalán és tetején, majd szépen kidíszítjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 24 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 449
elküldve: 1
receptkönyvben: 45
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Kicsicsibe

Mióta szakács: 2012.01.06.
8 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: születésnap, húsvét, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

mascarponekrémes répatorta, mogyorókrémes répatorta, cukormentes répatorta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

905
zabpehelyliszt 50 g
mandulaliszt 50 g
kókuszliszt 60 g
dió 80 g
stevia 100 g
sütőpor 1 csomag
tojás 4 db
vanília 0.5 db
joghurt 175 g
napraforgó olaj 1.5 dl
sárgarépa 200 g
citrom 0.5 db
narancshéj 0.5 narancsból nyert
1 csipet
fahéj 2 kávéskanál
mogyoróvaj 1.5 ek
mascarpone 500 g
narancshéj 0.5 narancsból nyert
narancslé 0.5 dl
stevia 1 ek
mogyoróvaj 3 ek
vanília 0.5 db
dió 5 dkg