Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mogyorókrémes sajttorta

Mogyorókrémes sajttorta
Mogyorókrémes sajttorta
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Régen ki szerettem volna próbálni a sajttortát, és íme most végre elkészítettem. Egy újságban bukkantam erre a receptre.

 A sima sajttorta is nagyon finom, de így nutellával kombinálva mennyei desszert.:-)

hozzávalók / 10 adag

Tésztához

Krémhez

Tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kekszet beletesszük egy zacskóba, és jól összetörjük egy nyújtófa segítségével.
  2. A vajat picit megolvasztjuk, és összedolgozzuk a kekszmorzsával. (Nem kell összeállnia, nedvesen morzsalékos lesz.)
  3. Egy tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral, és elegyengetjük benne a kekszes masszát.
  4. A krémhez a mascarponét a tejföllel és a tojásokkal jó simára kikeverjük robotgép segítségével, közben hozzáadjuk a kétféle cukrot, és végezetül az étkezési keményítőt. Jól összedolgozzuk.
  5. Kétharmadát beletöltjük a tortaformába a kekszes alapra, a maradék részét összekeverjük 6 dkg nutellával, és körkörösen rácsurgatjuk a fehér masszára.
  6. 160°C-on előmelegített sütőben készre sütjük.
  7. Mikor kész megvárjuk míg kihűl, majd a mascarponét elkeverjük a nutellával, és megkenjük vele a torta tetejét.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 711
elküldve: 3
receptkönyvben: 136
elkészítve: 9/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Alkonyat

Mióta szakács: 2012.03.26.
83 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 10 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

nutellás sajttorta, keksz alapú mogyorókrémes sajttorta, nutellás sajttorta zabkeksz alappal

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kalloka
kalloka Wed, 2014-03-19 12:09

Kedves Alkonyat!
Nagyon finom lett a torta, köszönöm a receptet és a segítséget! Kata

kalloka
kalloka Sat, 2014-03-15 09:45

Kedves Alkonyat!
Szeretnék kérdezni. A készre sütésen kb. mennyi időt értesz? A képen látom, hogy 20 perc van írva, de tapasztalatom szerint egy ilyen sajttortának kell 45-60 perc. Szeretném még tudni, mekkora tortaformát használtál? A keksz alapot nem kell elősütni? Tudom sok a kérdés, de nem szeretném elrontani, mert gyönyörűséges a kép és biztosan nagyon finom! Mielőbb szeretném megsütni. Előre is köszönöm a válaszodat. Kata

Alkonyat
Alkonyat / Alkonyat Sat, 2014-03-15 11:10

Kedves Kata!
Nem tudom miért 20 percet írtak oda, mert az nem valós kb. 1 óra 5 percig sütöttem.
24-es tortaformában készítettem, és nem kell elősütni a kekszes alapot.
Isteni finom sütemény, remélem nálatok is sikere lesz.
Ha van még kérdésed nyugodtan kérdezz!
Szép hétvégét, és jó sütést.
Üdv: Alkonyat

kalloka
kalloka Sat, 2014-03-15 15:39

Kedves Alkonyat!
Nagyon köszönöm a gyors választ, a krém már készen van, éppen most akarom a kekszet összekeverni a vajjal, - gondoltam ránézek a gépre hátha jött válasz, ......most már magabiztosabban folytatom tovább. Megírom az eredményt. Kata

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2013-10-03 10:51

én , kérni, most azonnal, köszönöm, csüggök itt a kép előtt és készítem a villámat....köszönöm!!! :)
( mentettem :) )
Éva-Anyóca

Alkonyat
Alkonyat / Alkonyat Thu, 2013-10-03 11:14

Örülök, hogy ennyire tetszik, ha pedig megkóstolod, tuti nem fogsz tudni megállni 1 szeletnél. :-)
Remélem neked is ízleni fog.
Elkészítheted háztartási keksz alappal is, de én azt mondom előbb próbáld ki a Győri Édes Zabfalatokkal amivel készítettem, NEM FOGOD MEGBÁNNI :-) Annyira kis különlegesen finom ízt ad neki. Ahogy a zabdarabok megsülnek hmm...... isteni finom :-)
Szép napot!
Üdv:Alkonyat

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2013-10-03 11:36

Köszönöm, kedves Alkonyat!
Belevágok és kipróbálom. :)
Azért ez egy merénylet ám, itt ebéd előtt!!!!!! -...de én vagyok a buta, hogy itt nézelődök, és még éhesebb lettem, mint voltam, és nem a főtt ételre, hanem erre a csodára.. :D
Éva-Anyóca

Alkonyat
Alkonyat / Alkonyat Thu, 2013-10-03 14:26

Nagyon szívesen! :-)
Fénypostán majd küldj egy szeletet :-D
Jó sütögetést.
Üdv: Alkonyat

696
zabkeksz 38 dkg
teavaj 10 dkg
mascarpone 50 dkg
tejföl 20 dkg
tojás 3 db
cukor 20 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
nutella 6 dkg
étkezési keményítő 3 dkg
nutella 3 ek
mascarpone 3 dkg