Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mogyorókrémes - tejkrémes muffin

Mogyorókrémes - tejkrémes muffin
Mogyorókrémes - tejkrémes muffin
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem volt kedvem nekiállni egy tortának, viszont szívesen ettem volna valami krémes, puha piskótás süteményt. Így született ez a muffin:) (A két krém íze együtt nagyon emlékeztet a monte márkájú tejes-mogyorós pudingéra.)

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a tojásfehérjéből kemény habot verünk a cukor harmadával.
  2. Összekeverjük a lisztet a kakaóval és a sütőporral, és egy csipet sóval.
  3. A tojássárgákat a maradék cukorral habosra keverjük.
  4. Óvatosan beleforgatjuk a fehérjehabot, majd hozzászitáljuk a lisztes keveréket, és óvatosan összeforgatjuk.
  5. Ezután muffinpapírral kibélelt muffintepsibe kanalazzuk, majd megsütjük.
  6. A krémhez a tejet a cukorral és a keményítővel sűrű krémmé főzzük, majd ketté vesszük: 1/3 részéhez hozzáadjuk a vaníliás cukort, a maradék 2/3-hoz pedig a mogyorókrémet.
  7. A két krémhez adunk még 1-1 tk. margarint és jól elkeverjük, majd megvárjuk, míg kihűl. (Közben többször átkeverjük, hogy ne legyen darabos.)
  8. Ha a muffinok kihűltek, tetejüket óvatosan levágjuk, és a kalapok közepét bármilyen formájú szaggatóval kiszúrjuk.
  9. A muffin alsó részére kanalazunk egy nagy adag mogyorókrémes krémet, rányomjuk a kalapot, majd a kiszúrt forma helyét megtöltjük a tejes krémmel.

  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 403
elküldve: 1
receptkönyvben: 225
elkészítve: 5/6
Facebookon megjelent: -

szakács

vikki

Mióta szakács: 2011.02.07.
84 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: muffin
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, uzsonna
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mogyorókrémes muffin, tejkrémes muffin, monte muffin

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

villo.gonczol
villo.gonczol Sun, 2014-12-21 20:01

Sziasztok! Most végeztem épp a muffinnal,nagyon fincsi lett,annyit tennék hozzá,hogy én 15 percig sütöttem,és a szívecske formázását úgy a legkönnyebb megcsinálni,ha miután levágtuk a kalapot ,fejtetőre állítjuk,és akkor szúrjuk ki. Köszönöm a receptet! :)

nita13
nita13 Thu, 2011-10-06 21:38

Szia!
teljesen kezdőként szertném megsütni holnap a sütit,olyanokat szeretnék kérdezni,hogy a krémet miközben főzöm kell-e kevergetni, a margarint fakanállal,vagy mixerrel keverem hozzá?

vikki
vikki / vikki Tue, 2011-10-11 08:57

Igen, miközben a krémet főzöd kevergesd folyamatosan, hogy nehogy odakapja. A margarint még akkor rakd bele, mikor langyos, pár másodperc alatt beleolvad, keverd át párszor egy sima kézi habverővel vagy akár kanállal is. Ez csak azért kell bele, hogy a krém ne legyen bőrös. Remélem még nem késő a válasz, és jól fog sikerülni!:)

nita13
nita13 Thu, 2011-10-13 21:52

Köszi! :) mindenképp meg akartam várni a,ég válaszolsz,hogy ne rontsam el. úgyhogy a közeljövőben mindenképp elkészítem :)

Makkermanó
Makkermanó / Makkermanó Sun, 2011-09-25 16:52

Szia Vikki! Ez nagyon jól hangzik, és igazán tetszik a szív alakú kiszúrt forma a krémmel. Én is szeretem a Monte-féle mogyorós-tejszínes pudingot, így aztán biztos ez a muffin könnyen lecsúszna. Gratulálok a recepthez! El is mentettem. Üdv: Gabi

vikki
vikki / vikki Sun, 2011-09-25 20:13

Köszönöm a dícséreteket, remélem elkészítitek és nektek is ízleni fog!

603
finomliszt 10 dkg
cukrozatlan kakaópor 2 dkg
sütőpor 0.5 tk
1 csipet
tojás 4 db
cukor 12 dkg
tej 5 dl
étkezési keményítő 4 evőkanál
cukor 4 ek
nutella 3 ek
vaníliás cukor 1 csomag
margarin 1 ek