Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mogyorókrémmel töltött csíkos kifli

Mogyorókrémmel töltött csíkos kifli
Mogyorókrémmel töltött csíkos kifli
40 perc / előkészület: 30 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy kicsit fel akartam dobni az unalmas kiflit, és ez lett belőle. A recept "Gabriella kalandjai a konyhában" blogról származik.

hozzávalók / 8 adag

Tészta

Töltelék

Tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejben felfuttatjuk az élesztőt egy csipet cukorral. Ha megkelt, akkor a többi hozzávalóval bedagasztjuk a tésztát (kivéve a 2 ek kakaópor és a 2 ek liszt). Lágy tésztát kell, hogy kapjunk, de ne legyen ragacsos. 30-40 percig kelesztjük letakarva, és pihenni hagyjuk.
  2. Amikor megkelt, átgyúrjuk, és két egyenlő részre osztjuk, és most vesszük elő a megmaradt 2 ek kakaóport, és teszünk hozzá 1-2 ek tejet, hogy a ruganyossága megmaradjon, ezt keverjük össze az egyik féllel. Majd a megfelezett tésztát még kettéosztjuk, és a végén 2-2 gombócot kapunk.
  3. Töltelék hozzávalóját összekeverjük, vagy mogyorókrémmel töltjük. Lisztezett gyúrótáblán külön-külön egyforma kör alakúra nyújtunk 1 világos és 1 kakaós tésztát, majd egymásra illesztjük, és 12 egyenlő háromszögre vágjuk fel. A szélesebb részére lehet tölteléket tenni, majd feltekerjük, és kiflikké formázzuk. A másik kakaós és világos tésztát is ugyanígy kinyújtjuk külön-külön kör alakra, egymásra helyezzük, viszont most fordítva tesszük össze a két lapot, 12 háromszöget vágunk, megtöltjük, és feltekerjük, kiflikké formázzuk.
  4. Sütőpapíros tepsire tesszük a kifliket, és még kb. 15-20 percig hagyjuk kelni, majd lekenjük a tetejét tejjel. Előmelegített 170 fokos légkeveréses sütőben kb. 10-12 percig sütjük. (A sütési idő sütőfüggő, hagyományos sütőben valószínű kicsit több ideig kell sütni.)
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 9 322
elküldve: 1
receptkönyvben: 95
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Péter kalandjai a konyhában

Mióta szakács: 2014.02.22.
7 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

zebrás kifli mogyorókrém töltelékkel, mogyorókrémes kifli, kétszínű kifli

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Fonott Kalács
Fonott Kalács / Fonott Kalács Tue, 2015-08-25 08:54

Én az eredeti blogról csináltam meg a receptet, fel akartam rakni ide, de látom megelőztél. Én házi meggylekvárt raktam bele, nagyon nagyon finom lett. Remek recept, egyszerű és pihepuha, imádnivaló.

Gabys
Gabys / Gabys Tue, 2015-09-22 21:45

Szia:)
Segíts nekem lécci. Megcsinálnám én is, de nem értem az elkészítés 1. pontjában lévő ezt a "kivéve a 2 ek. lisztet+ kakaót." A kakaó egyértelmű, de a liszt nem. Az eredeti receptben sincs utalás arra, hogy ezt az eredeti 40 dkg. lisztből veszem el? És mi a sorsa ennek a 2 ek. lisztnek? Tetszik a recept, látom Te már megcsináltad, örülnék a válaszodnak:) Köszi Gabi

525
finomliszt 40 dkg
tej 0.7 dl
joghurt 150 g
tojás 1 db
1 csipet
cukor 4 ek
vaj 5 dkg
friss élesztő 2 dkg
cukrozatlan kakaópor 2 ek
tej 1 ek
nutella 24 teáskanál
tej 1 ek