Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mogyorós Baileys-es muffin

Mogyorós Baileys-es muffin
Mogyorós Baileys-es muffin
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tavaly nyáron jött az ötlet ehhez a sütihez, még a szezonális munkám során. Imádom a mogyorós Baileys-t és a muffinokat, ezért gondoltam, kombinálom őket, és jó vége lett a "házasításnak". :) Remélem másoknak is ízleni fog.

hozzávalók / 6 adag

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a töltelékhez

  • 1 tasak tejszínízű pudingpor (azért ezt választottam, mert maga a Baileys is tejszínnel készül, és ennek a pudingnak az egyik legsemlegesebb az íze)
  • 4 dl tej (attól függ, hogy ki mennyire szereti sűrűn a krémet)
  • 3 ek cukor (szintén ízlés kérdése:))
  • 50 ml baileys (ismét a saját ízlésünkön múlik csak, én szeretem, ha kicsit erőteljesebben érződik a krémben az ital is)

Hozzávalók a díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A lisztet, cukrot, vaníliás cukrot és sütőport egy nagyobb tálba tesszük, szükség esetén átszitálva. Hozzáütjük a tojásokat és a margarint is. (Utóbbit szeretem mikróban megolvasztani, szerintem egy hígabb tészta ebben az esetben kicsit könnyebben kezelhető.)
  2. Az összeset robotgéppel összedolgozzuk, és kapszlis sütőformába adagoljuk. Minden papírkát kb. 3/4-ig töltünk, és tűpróbáig sütjük őket 200-220 fokon.
  3. Ha teljesen kihűltek, akkor almamagozóval (vagy kés segítségével, ha nincs magozó) lyukakat fúrok mindbe, ezekbe kerül majd a pudingos krém.

Töltelék

  1. A pudingot a cukorral és a tasaktól eltérően kevesebb tejjel megfőzzük, így sűrűbb lesz. Megvárjuk, hogy kb. félig elhűljön, majd hozzáadom a Baileys-t, aminek így nem fő el az összes alkoholtartalma, viszont isteni mogyorós ízt kölcsönöz a krémnek.

Hab

  1. Egy kisebb serpenyőben megpirítjuk a mogyorókat, és kihűlést követően durvára aprítjuk. A növényi habalapot a cukorral keményre habosítjuk.

Összeállítás

  1. A muffinok mélyedéseit megtöltjük a krémmel, a habot csillagcsöves habzsákból körkörösen felfelé haladva nyomjuk rájuk, ezzel is eltakarva a középső lyukat.
  2. Végül megszórjuk a durvára aprított mogyoróval és kész is. :)
  • sütési hőfok: 200°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 529
elküldve: 0
receptkönyvben: 4
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

xmeemerzx

Mióta szakács: 2018.03.18.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: húsvét, buli receptek, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: muffin
receptverseny: Nagy húsvéti receptverseny
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mogyorókrémes cupcake

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

731
finomliszt 16 dkg
cukor 12 dkg
sütőmargarin 12.5 dkg
tojás 2 db
vaníliás cukor 1 csomag
sütőpor 1 csomag
tejszínízű pudingpor 1 tasak
tej 4 dl
cukor 3 ek
baileys 50 ml
növényi habtejszín 500 ml
porcukor 1 ek
törökmogyoró 5 dkg