Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mogyorós birsalmapite

Mogyorós birsalmapite
Mogyorós birsalmapite
70 perc / előkészület: 40 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mivel a birsalma tipikusan őszi süti, amikor megláttam a munkahelyemhez közeli zöldségesnél, hogy egészséges birsalmái vannak, nem tudtam megállni, hogy vegyek 2 nagy darabot.
A birsalmánál finomabb, különleges gyümölcs nincs!:) Én imádom!
Ez a süti pedig... tökéletes! Savanykás, mégis édes... A mogyoró nagyon érdekessé teszi. Verhetetlen!:)

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk (bár az elején féltem, hogy ez hogyan fog vajon összeállni, de aztán szépen lassan sikerült:)), majd egy órára berakjuk pihenni a hűtőbe.
  2. Ezalatt megpucoljuk a birsalmát, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, ráfacsarjuk a citrom levét, folyékony édesítőszert is teszünk rá.
  3. Pihentetés után a tésztát kinyújtjuk, és kerek szilikonformába tesszük. Villával átszúrjuk néhány helyen, és rárakjuk a baracklekvárt, majd egyenletesen elosztjuk a reszelt birsalmát.
  4. 20 percig sütjük 180 fokra előmelegített sütőben, majd megszórjuk a tört mogyoróval, és még 10 percig sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 935
elküldve: 0
receptkönyvben: 57
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Lila Kancsó

Mióta szakács: 2012.10.27.
22 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
nehézség: közepes
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mogyorós pite, birs pite, mogyorós lepény birsalmával

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

779
diabetikus liszt 200 g
finomliszt 150 g
vaj 125 g
tojás 2 db
édesítőszer 10 g
sárgabaracklekvár 3 ek
birs 20 dkg
citromlé 1 citromból nyert
édesítőszer 1 teáskanál
törökmogyoró 100 g