Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mogyorós-csokis keksz

Mogyorós-csokis keksz
Mogyorós-csokis keksz
27 perc / előkészület: 15 perc sütés: 12 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nálunk a Mikulás már nem alapanyagot, hanem kész sütit hoz.:)

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 10 dkg cukrot enyhén karamellizálunk, hozzáöntjük a mogyorót, és grillázst készítünk belőle egy rövid pirítás alatt. Ezt követően kihűtjük, mozsárban apró darabokra törjük, majd az étcsokoládét is feldaraboljuk.
  2. A margarint habosra keverjük a maradék cukorral, vanília aromával és tojásokkal.
  3. A száraz hozzávalókat külön összevegyítjük, majd a margarinos keverékkel sűrű masszát készítünk.
  4. A sütőt előmelegítjük 200 fokra, a tésztából hideg vizes teáskanállal egyenként diónyi nagyságú gombócokat helyezünk a sütőpapírral bélelt tepsibe. Érdemes nagyobb távolságokat hagyni, mert legalább duplájára növekszik.
  5. Végezetül 10-12 perc alatt aranybarnára sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 954
elküldve: 4
receptkönyvben: 101
elkészítve: 5/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Bori

Mióta szakács: 2013.02.16.
48 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
alkalom: Anyák napja, buli receptek, karácsonyi édességek, szilveszter
szezon: bármikor
kategória: édes keksz
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

törökmogyorós-csokis keksz, csokoládés keksz mogyoróval

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

462
finomliszt 20 dkg
cukor 15 dkg
margarin 15 dkg
törökmogyoró 10 dkg
étcsokoládé 10 dkg
tojás 2 db
sütőpor 3 tk
vaníliaaroma 1 teáskanál
fahéj 1 tk