Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mogyorós-csokoládés emeletes torta Iluskától

Mogyorós-csokoládés emeletes torta Iluskától
Mogyorós-csokoládés emeletes torta Iluskától
70 perc / előkészület: 30 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Lányomnak készítettem születésnapjára. A jól kidolgozott piskóta és a krémek meghozták a várt dicséretet. Megérte a fáradozás, hisz mindenki jót ehetett a tortámból... egy jó napot tudhatok ismét magam mögött... :-)))))

hozzávalók / 7 adag

piskóta alsólap

piskóta felsőlap

mogyorós krém

csokoládékrém

díszítéshez

ajánlat

Én margarint használtam. A tortalapokat  megfordítottam, és ami alul volt, az került felülre, ez lett a szebbik oldala, és így töltöttem, díszítettem. Ha a krémek több cukrot igényelnének, akkor kóstolás után tegyen mindenki kedvére, nekem így volt jó...

Szólj hozzá!

elkészítés

piskóta alsólap

  1. A tésztához az első 4 anyagot jól összekeverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral, szódabikarbónával elkevert lisztet. Jól eldolgozzuk. Végül a 6 tojáshabbá vert fehérjét is óvatosan beleforgatjuk.
  2. Sütőpapírral bélelt 25 cm-es tortaformába öntjük. Előmelegített sütőbe tesszük. Először kissé magasabb hőfokon (220 fok) sütjük, majd 10 perc után (190 fokra) mérsékeljük a hőt. Tűpróbáig sütjük.
  3. Ha kihűlt 3 lapba vágjuk, és megtöltjük a világos krémmel, a külsejét is áthúzzuk. Keveset elteszünk a díszítéshez.
  4. Miután kész az alsó lap megtöltése, utána rátesszük a felsőt, és azt is összeállítjuk. Hideg helyre tesszük. Kedvünk szerint szeleteljük. Jó étvágyat!!

piskóta felsőlap

  1. A tésztához az első 4 anyagot jól összekeverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral, szódabikarbónával, kakaóporral elkevert lisztet. Jól eldolgozzuk. Végül a 3 tojáshabbá vert fehérjét is óvatosan beleforgatjuk.
  2. Sütőpapírral bélelt kb. 20 cm-es tortaformába öntjük. Előmelegített sütőbe tesszük. Először kissé magasabb hőfokon (220 fok) sütjük, majd 10 perc után 190 fokra mérsékeljük a hőt. Tűpróbáig sütjük.
  3. Ha teljesen kihűlt, 3 lapba vágjuk, és megkenjük a csokoládés krémmel, a külsejét is. Pár kanállal elteszünk a díszítéshez.

mogyorós krém

  1. A fehér táblákat összetördeljük, és a vajjal, vízgőz fölött összemelegítjük.
  2. A mascarponét elkeverjük a porcukorral, vanília kivonattal, darált mogyoróval és a capuccinó porral, amit a vajas fehér csokoládéval elegyítünk. (Lehet gépi mixerrel is.) A díszítéshez plusz teszünk kakaóport.

csokoládékrém

  1. Kézi mixerrel kikeverjük a tejet, a főzés nélküli pudingporral. Majd a mascarponéhoz keverjük.
  2. A puha vajat kikeverjük a kakaóporral, vaníliás cukorral, és szintén elegyítjük. Erre kerül majd a mandulapehely, és köré a csokoládés drazsé.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20-25 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 538
elküldve: 0
receptkönyvben: 17
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Iluska

Mióta szakács: 2011.04.25.
730 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

csokoládés-mogyorós torta, emeletes torta, szülinapi torta, krémes torta, mascarponés töltött torta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1529
tojás 6 db
cukor 20 dkg
víz 1.5 dl
napraforgó olaj 1.5 dl
finomliszt 37 dkg
sütőpor 1.5 csomag
szódabikarbóna 2 késhegynyi
tojás 3 db
cukor 15 dkg
víz 0.75 dl
napraforgó olaj 0.75 dl
finomliszt 15 dkg
cukrozatlan kakaópor 2 ek
sütőpor 1 tk
szódabikarbóna 1 késhegynyi
fehér csokoládé 20 dkg
vaj 20 dkg
cappuccino por 2 ek
földimogyoró 5 dkg
mascarpone 10 dkg
porcukor 4 ek
vanília kivonat 2 kávéskanál
cukrozatlan kakaópor 2 ek
pudingpor 1 tasak
tej 3 dl
mascarpone 15 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
cukrozatlan kakaópor 1 ek
vaj 5 dkg
mandulapehely 5 dkg
franciadrazsé 1 ek