Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mogyorós-fahéjas kiflik

Mogyorós-fahéjas kiflik
Mogyorós-fahéjas kiflik
20 perc / előkészület: 15 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Több hétig elálló aprósüti. Kicsit unalmas a kiflik formázása, de most beruháztam egy formára, amibe csak bele kell nyomkodni a tésztát és kész. Rengeteg apró kifli lett, (42-es forma majdnem kétszer tele) és ebben 5 perc alatt megsült.

hozzávalók / 8 adag

A kiflikhez

A hempergetéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Összegyúrjuk a tészta hozzávalóit, egy éjszakát a hűtőben pihentetjük.
  2. Apró kifliket formázunk, vagy formába nyomkodjuk a tésztát.
  3. 180 fokon sütjük 5-10 percig  a kiflik nagyságától függően.
  4. Még melegen fahéjas porcukorba forgatjuk, fémdobozba tesszük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 899
elküldve: 2
receptkönyvben: 95
elkészítve: 2/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Jahin

Mióta szakács: 2010.02.07.
189 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
alkalom: karácsonyi édességek
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

fahéjas-mogyorós kiflik, mogyorós-fahéjas omlós kiflik

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

455
vaj 20 dkg
földimogyoró 10 dkg
porcukor 10 dkg
finomliszt 30 dkg
tojás 1 db
porcukor 3 ek
fahéj 1 ek