Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mogyorós fügetorta

Mogyorós fügetorta
Mogyorós fügetorta
75 perc / előkészület: 15 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Valamelyik nap a tévében láttuk ezt a tortát, s villámgyorsan jegyzetelni kezdtünk, hiszen most, hogy másodjára érik a füge, a még nem túl nagy fánk is eláraszt gyümölcsével. Ezzel pedig sürgősen kell tenni, /vagy enni/ valamit! Nem bántuk meg, hogy kipróbáltuk a receptet, de nem is ragozom miért, mindenki rá fog jönni magától... :) A kép készítéséről annyit meg kell említenem, hogy most Mr Smith éppen nem ért rá segíteni, és az ifjabb Smith közreműködésével alkottuk meg a fotót. :)

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A tálaláshoz

ajánlat

Csak a sütési idő tűnik hosszúnak, az elkészítése gyors a tortának, pláne ha robotgépet használunk, ezért ha nincs sok időnk bajlódni, ezzel akkor is "nagyot tudunk villantani" :), mert az eredmény már-már ünnepi!
pH besorolás: erősen savasít

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy 20-22 cm átmérőjű tortaforma aljába sütőpapírt szabunk, ezt egy kicsit megvajazzuk, és körbe a szélére, sütőpapírból magasítást teszünk. /Egy olyan hosszú kb. 10 cm-es csíkot vágunk belőle, amilyen kerületű a tortaforma, plusz öt centi, hogy átfedje egymást/ Ez azért szükséges, ha esetleg magasabbra emelkedne a tészta, mint a formánk.
  2. A sütőt előmelegítjük 160°C fokra- légkeverésen, ez a hagyományos álláson 180 °C fok.
  3. A vajat a kristálycukorral jó alaposan kikavarjuk.
  4. A tojásokat felverjük egy tálban.
  5. A lisztet kimérjük, és belekeverjük a sütőport.
  6. Ezután a cukros vajhoz felváltva adagoljuk a lisztet, és a felvert tojást, jól kikeverjük.
  7. Hozzáadjuk a finomra őrölt törökmogyorót, majd a durvára őrölt felét, és összekavarjuk.
  8. Beleöntjük az amarettólikőrt, összedolgozzuk.
  9. A tortaforma aljába belesimítjuk egyenletesen a masszát.
  10. Ennek a tetejét megszórjuk a maradék mogyoró felével.
  11. Belenyomkodjuk a massza tetejébe a félbevágott fügéket magos felükkel felfelé, szépen csinosan elrendezve, és a maradék mogyorót rászórjuk.
  12. A tortaformát ekkor betesszük az előmelegített sütőbe, és 60 percig sütjük. /Esetleg lehet tűpróbát alkalmazni, de ennyi idő kellett neki./
  13. Amint kész a torta, kivesszük a sütőből, és kb.10 percig hagyjuk állni, majd ezután kivesszük a formából, egy tortatálra tesszük, és finoman megcsorgatjuk mézzel.
  14. Szeletelve tálaljuk, mellé tejszínhabot, vagy házi készítésű görög joghurtot, esetleg vanília fagylaltot adunk.
     

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 11 107
elküldve: 1
receptkönyvben: 143
elkészítve: 7/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Mr and Mrs Smith

Mióta szakács: 2009.03.03.
122 recept

receptjellemzők

konyha: francia
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

fügetorta mogyoróval, fügés mogyorótorta, mogyorós fügetorta

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

magyarsi
magyarsi Sun, 2014-10-05 19:02

Szuper recept, többször megcsináltam már, nagyon szereti a család!

695
törökmogyoró 150 g
törökmogyoró 70 g
finomliszt 100 g
tojás 4 db
cukor 150 g
vaj 150 g
amarettó 2.5 ek
sütőpor 2 kk
füge 15 db
méz 3 ek
habtejszín 2 dl