Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mogyorós gombaleves

Mogyorós gombaleves
Mogyorós gombaleves
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Megvettük a mogyoróvajat az amerikai filmek hatására (egy pár hóhapja): D 

De a családnak nem nyerte el a tetszését szendvicsben. Ezért csak aludt a hűtőben jó sokáig.

Most jött el az Ő ideje. :-D

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Ha nem tudunk mit kezdeni a megvásárolt mogyoróvajjal.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Felaprítjuk a gombát, hagymát, szalonnát.
  2. Egy lábosba tesszük az olajat, beletesszük a szalonnát, hagymát, megpirítjuk.
  3. Hozzáadjuk a felszeletelt gombát, sózzuk-borsozzuk.
  4. Ha a gomba is egy kicsit megpirult, hozzáadjuk a mogyoróvajat, felöntjük kb. 2 liter vízzel.
  5. Kb. 20 percig főzzük, majd belekeverjük a tejszínt, felforraljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 372
elküldve: 0
receptkönyvben: 38
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

mislenbaba

Mióta szakács: 2010.07.02.
31 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

mogyoróvajas gombaleves, szalonnás gombaleves, mogyoróvajas gombaleves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

412
csiperkegomba 50 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
napraforgó olaj 5 ek
császárszalonna 20 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
habtejszín 2 dl
mogyoróvaj 6 ek
víz 2 l