Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mogyorós halmok

Mogyorós halmok
Mogyorós halmok
40 perc / előkészület: 25 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy jó recept a maradék tojásfehérje felhasználására.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásfehérjét nagyon kemény habbá verjük (Ha késsel belevágunk, látszódnia kell a vágásnak).
  2. Adagonként hozzákeverjük a cukrot, a vaníliás cukrot és a keserűmandula aromát. Legvégén óvatosan hozzákeverjük a mogyorót.
  3. A masszából 2 teáskanál segítségével, sütőpapírral bélelt tepsibe halmokat rakunk. Egy fakanál nyelével minden halom közepére egy mélyedést nyomunk.
  4. Előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 15 percig sütjük.
  5. A lekvárt felforrósítjuk, majd egy sűrű szűrőn átszűrjük.
  6. A még forró halmok mélyedéseibe egy kis lekvárt öntünk, hűlni hagyjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 088
elküldve: 1
receptkönyvben: 82
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
alkalom: karácsonyi édességek
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mogyorós-lekváros tallérok, mogyorós süti maradék tojásfehérjéből

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

dome7981
dome7981 Mon, 2012-02-20 13:38

kipróbáltam!!!
Épp most készítem, másodszorra.
Sokat dolgozom,így nem marad sok idő, de ez a férjemnek nagyon ízlett.
Én kicsit több lekvárt raktam rá.
Nagyon fincsi lett köszi a receptet!!:-)))

369
tojásfehérje 2 db
cukor 75 g
vaníliás cukor 1 csomag
keserűmandula aroma 3 csepp
földimogyoró 175 g
meggylekvár 2 ek